Ford Fiesta Red και Blacκ

Ο νέος 1.0 EcoBoost 140 PS της Ford είναι ο ισχυρότερος κινητήρας αυτοκινήτου παραγωγής στο 1,0 λίτρο, αποδίδοντας περισσότερη ισχύ ανά λίτρο από τους κινητήρες υπεραυτοκινήτων όπως η Bugatti Veyron και ηFerrari 458 Speciale.

Η νέα έκδοση του 1.0 EcoBoost κινητήρα που αναδείχτηκε Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς 20142013 και 2012διαθέτει ανανεωμένη χαρτογράφηση για να αποδίδει 12% περισσότερη ισχύ και κάνει ντεμπούτο στα νέα Ford Fiesta Red Edition και Fiesta Black Edition. Ακόμα, η νέα αυτή έκδοση κινητήρα του Fiesta γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της κορυφαίας έκδοσης ST των 182 ίππων και το 1.0 με τους 125 ίππους.
Ο κινητήρας αποδίδει τώρα υπερδιπλάσια ισχύ/λίτρο σε σχέση με τον 1.6 100 PS που εφοδίαζε το σπορ Ford Fiesta S πριν από 10 χρόνια, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 πάνω από ένα τρίτο, με κατανάλωση 4,5 l/100 km και εκπομπές CO2 104 g/km.
«Η αύξηση ισχύος ανά λίτρο σε σχέση με τον κινητήρα του παγκοσμίως ταχύτερου αυτοκίνητου δρόμου το 2010 - διπλάσια από του προκατόχου του προ μιας δεκαετίας - δείχνει ένα τεράστιο βήμα προόδου στη σχεδίαση και εξέλιξη του χιλιάρη EcoBoost,» δήλωσε ο Joe Bakajvice presidentProduct DevelopmentFord Ευρώπη. «Αυτή η σχεδίαση υψηλών επιδόσεων προσφέρει τη συναρπαστική οδηγική εμπειρία που οι πελάτες προσδοκούν από τηFord με την απόδοση που απαιτούν οι καταναλωτές».
Ο κινητήρας Ford 1.0 EcoBoost χρησιμοποιεί υπερσυμπίεση, Twin-independent Variable Cam Timing (Ti-VCT) και τεχνολογίες άμεσου ψεκασμό υψηλής πίεσης, επιτυγχάνοντας έναν απαράμιλλο συνδυασμό επιδόσεων και απόδοσης.
Ο συμπαγής, χαμηλής αδράνειας υπερσυμπιεστής ανεβάζει μέχρι 248.000 rpm – πάνω από 4.000 στροφές το δευτερόλεπτο και σχεδόν διπλάσιες συγκριτικά με τους υπερσυμπιεστές των κινητήρων των φετινών αγωνιστικών μονοθεσίων της F1 – ώστε να προσφέρει πίεση υπερπλήρωσης 2,6 bar (38 psi).
Νέα χαρτογράφηση για τον έλεγχο υπερπλήρωσης, Ti-VCTintercooler, διαχείριση πεταλούδας γκαζιού και χρονισμός ανάφλεξης έχουν αυξήσει την ισχύ από 125 σε 140 PS και επέτρεψαν την παραγωγή της μέγιστης ροπής των 18,3 kgm από τις 1.400 rpm μέχρι τις 5.000 rpm, συμβάλλοντας έτσι σε χρόνο επιτάχυνσης 0-100 km/h σε 9 sec και στην τελική ταχύτητα των 201 km/h.
«Αποτελεί περίτρανη απόδειξη της προηγμένης σχεδίασης του 1.0 EcoBoost ότι καταφέραμε να φτάσουμε τον κινητήρα στους 140 PS, με μόνη αναβάθμιση υλικών την ενισχυμένη φλάντζα κεφαλής λόγω αυξημένων πιέσεων», δήλωσε ο Andrew FrasermanagerGasoline CalibrationFord Ευρώπης. «Η μέγιστη πίεση ανάφλεξης στα έμβολα διαμέτρου 7 cm είναι 124 bar (1.800 psi), και αντιστοιχεί σε πάνω από 5 τόνους ή έναν μεγάλο Αφρικανικό ελέφαντα που στέκεται στο κουτάκι ενός αναψυκτικού».
Προϊόν εξέλιξης των ειδικών της Ford σε όλη την Ευρώπη, ανάμεσα τους οποίους οι μηχανικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Έρευνας & Προηγμένης Μηχανολογίας στο Άαχεν της Γερμανίας, και του Τεχνικού Κέντρου του Duntonτης Βρετανίας, ο κινητήρας χρησιμοποιεί συμπαγές μπλοκ κεφαλής από χυτοσίδηρο, που χωράει στο ντουλάπι οροφής ενός αεροπλάνου.
Ο κινητήρας χρησιμοποιεί επίσης αλουμινένια κυλινδροκεφαλή με ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής που μειώνει τις θερμοκρασίες εξαγωγής για βελτιστοποιημένη αναλογία καυσίμου/αέρα. Μία καινοτόμος σχεδίαση βολάν και εμπρός τροχαλίας πετυχαίνει πιο πολιτισμένη λειτουργία συγκριτικά με τους παραδοσιακούς τρικύλινδρους κινητήρες.
Η τριβή του κινητήρα μειώνεται από έμβολα με ειδική επίστρωση, ελατήρια χαμηλής τάσης, τσιμούχες στροφάλου χαμηλής τριβής και ιμάντα χρονισμού μέσα σε λάδι. Μια αντλία λαδιού μεταβλητής παροχής προσαρμόζει τη λίπανση στις εκάστοτε απαιτήσεις και βελτιστοποιεί την πίεση για μικρότερη κατανάλωση.
Ο εξοπλισμός της έκδοσης είναι πλούσιος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εφτά αερόσακους (μαζί με αυτόν για τα γόνατα του οδηγού), ESPTPMS (σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών), Hill Launch Assist, αυτόματο κλιματισμό, ηχοσύστημα Sony με SYNC, ζάντες αλουμινίου 17”, δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και όλες τις ηλεκτρικές ευκολίες.
Η τιμή για την Red έκδοση έχει καθοριστεί στα 16.240 ευρώ, ενώ για την Black(μεταλλικό χρώμα) στα 16.715, πάντα με το όφελος απόσυρσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...