Λαϊκό «προσκύνημα» στις εφορίες και τις τράπεζες

Μόνο Χριστουγεννιάτικο δεν είναι το κλίμα στις εφορίες και τις τράπεζες…. Παντού επικρατεί το αδιαχώρητο με την ταλαιπωρία και τις ουρές να σπάνε τα νεύρα ακόμη και των πιο υπομονετικών…

Το 2013 τελειώνει και οι Έλληνες φορολογούμενοι κρατώντας την παράδοση, σπεύδουν την τελευταία στιγμή να τακτοποιήσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες.
Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονταν χθες από το υπουργείο Οικονομικών, αρκετοί ιδιοκτήτες ΙΧ δεν είχαν ακόμη πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας.
Σημειώνεται ότι από το υπουργείο δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί οποιαδήποτε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών.
Παραδίδουν πινακίδες! 
Πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων, όμως, προσέρχονται στις εφορίες και για να καταθέσουν τις πινακίδες, με τους περισσότερους να μιλούν για δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος. Mάλιστα, δεν πρόκειται μόνο για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, αλλά και μικρών ή παλιών ΙΧπου επιλέξουν να κρατήσουν σε κυκλοφορία μόνο ένα όχημα ή εγκαταλείπουν οριστικά την ιδέα του αυτοκινήτου και στρέφονται στα μέσα συγκοινωνίας.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες είχαν κατατεθεί περίπου 75.000 πινακίδες από ιδιοκτήτες οχημάτων.
Ενδεικτική της αδυναμίας των φορολογούμενων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους είναι και ηδιόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...