ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ: Καθαριστικό για τους ΑΡΜΟΥΣ στα πλακάκια


Από τις πλέον αντιαισθητικές και σκληρέςβρωμιές που δυστυχώς, κυρίως σε παλιάμπάνια - κουζίνες, αλλά και γενικά με τονχρόνο, δεν καθαρίζουν εντελώς όσο συχνά κι αν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή ένα σωρό άλλα "ειδικά" απορρυπαντικά, που μόνο λίγο δενκοστίζουν. Δοκιμάστε μια φορά τον μήνα να καθαρίζετε τους αρμούς (σε πατώματα ή τοίχους) με το παρακάτω διάλυμα, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.

-7 φλυτζάνια ζεστό νερό
-1/2 φλυτζάνι σόδα σε σκόνη
-1/3 φλυτζανιού χυμό λεμονιού
-1/4 φυτζανιού ξύδι

Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα παλιό μπουκάλιαπορρυπαντικού με σπρέϋ, ψεκάστε τους αρμούς και μετά από μερικά λεπτά τρίψτε ελαφρά με μια βούρτσα. Για μεγάλεςεπιφάνειες και πατώματα είναι πολύ βολικό ναπροσαρμόσετε μια τέτοια σκούπα-βούρτσα στο κοντάρι της σφουγγαρίστρας ή μιας κοινής σκούπας.

Για υπερβολικά βρώμικες επιφάνειες, αντικαταστήστε τον χυμό λεμονιού με 1/3 του φλυτζανιού αμμωνία σε σκόνηπου θα βρείτε στο φαρμακείο.

Προσαρμόστε τις αναλογίες των υλικών, ανάλογα με το μέγεθος των επιφανειών που θέλετε να καθαρίσετε, αν σας φαίνεται μεγάλη η ποσότητα υγρού φτιάξτε π.χ την μισή δόσηδιαλύματος γιατί δεν διατηρείται, κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε τους αρμούς θα πρέπει να φτιάχνετε καινούργιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...