Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για δωρεάν παιδικές κατασκηνώσεις

Την Παρασκευή (16/5), στις 12 το μεσημέρι, λήγει η διορία για την υποβολή αιτήσεων που αφορούν το Πρόγραμμα Διανομής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ.
Οπως αναφέρει και το ΑΠΕ, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε χαμηλόμισθους, υποαπασχολούμενους και ανέργους, καθώς οι συγκεκριμένες «κατηγορίες» μπορούν, χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση, να στείλουν τα παιδιά τους για δεκαπενθήμερες διακοπές στις κατασκηνώσεις του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα...

Ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο σημείωσε πως: «Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα- αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας μας να ενσωματώσουμε με τον νόμο 4144/2013 στους σκοπούς του ΟΑΕΔ τις δράσεις για την ψυχαγωγία των παιδιών ανέργων και χαμηλόμισθων οικογενειών. Παράλληλα, το πρόγραμμα αυτό, το οποίο οικονομικά στηρίζεται στην καταβολή για πρώτη φορά το φθινόπωρο του 2013 της κατασκηνωτικής συνδρομής των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο από τους Έλληνες εργοδότες, αναδεικνύει την σημασία του κοινωνικού διαλόγου και τα ευεργετικά αποτελέσματα της υπευθυνότητας και της κοινωνικής συνείδησης που επιδεικνύουν οι κοινωνικοί εταίροι».
Να σημειωθεί πως το κατασκηνωτικό πρόγραμμα ξεκινά στις 15 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 3 Σεπτεμβρίου του 2014.
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον έξι μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων, με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα οικονομικού έτους 2013 μέχρι 16.000 ευρώ.
Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 01.01.1999 έως 14.06.2008 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο και έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ' ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.
Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν με μοριοδότηση, θα λάβουν επιταγή διαμονής η οποία καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση.
Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που μπορούν να φιλοξενηθούν στις παιδικές κατασκηνώσεις είναι 35.000, ενώ έως σήμερα έχουν υποβληθεί περί τις 20.000 αιτήσεις. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...