DIY: Kαθρέφτης ΜΠΑΝΙΟΥ με ΠΛΑΚΑΚΙΑ

Eύκολη και όχι ιδιαίτερα δαπανηρήκατασκευή για να αλλάξετε εντελώςόψη στον απλό καθρέφτη του μπάνιουσας ή να δημιουργήσετε εξ΄αρχής έναν καινούργιο χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι καθρέφτη σε όποιο σχήμα- μέγεθος θέλετε και μερικά πλακάκια. 
Θα χρειαστείτε: 
Kαθρέφτη
Πλακάκια ψηφίδες σε πλέγμα
* Μια ισχυρή πολυμερική κόλλα 
(Αποτανθείτε σε ένα κατάστημα με εργαλεία-χρώματα κλπ και ζητείστε ένα από τα ειδικάπροϊόντα για τέτοιες εφαρμογές, δείτε ενδεικτικάεδώ κάποιες τέτοιου είδους κόλλες/στερεωτικά)
Αρμόστοκο
(Αρμόστοκο 
σε πολλές αποχρώσεις θα βρείτε σε όλες τις μάντρες με οικοδομικά υλικά και καταστήματα με χρώματα, εργαλεία κλπ.)
Σιλικόνη
Πολύ ψιλό γυαλόχαρτο σε φύλλο ή σφουγγαράκι










Τα πλακάκια ψηφίδες σεπλέγμα είναι κανονικά πλακάκια μικρού μεγέθους που συγκρατούνταιμεταξύ τους κολλημένα πάνω σε λεπτό δίχτυ-ύφασμα κι έτσι μπορείτε να κόψετε  σειρές σε όποιοπάχος θέλετε ανάλογα με το μέγεθος του καθρέφτη. Κόψτελοιπόν όσες τέτοιες λωρίδες σας χρειάζονται, ενώ φυσικά αν το προτιμάτε μπορείτε ναδουλέψετε και με κανονικά διακοσμητικά πλακάκια μικρού μεγέθους. Και με τα πλακάκια ψηφίδες σε δίχτυ, τμηματικά θα δουλέψετε, κόβοντας ενιαία κομμάτια που θα μπορούν εύκολα να συγκρατηθούν με την κόλλα, αφού από όσα περισσότερα τέτοια κομμάτια-τμήματα αποτελείται το πλαίσιο, τόσο περισσότερο θα διευκολυνθείτε σε αυτό το στάδιο της κατασκευής. Οι ενώσεις-μικρά κενά ανάμεσα στα κομμάτια, τα οποία φυσικά θα πρέπει να κολληθούν απολύτως ίσια και εφαπτόμενα μεταξύ τους, στο τέλος της κατασκευής δεν θαφαίνονται αφού θα καλυφθούν με τον αρμόστοκο. 

Τρίψτε ελαφρά με το γυαλόχαρτο περιμετρικά του καθρέφτη και σε όση επιφάνεια θα καλύψει το πλαίσιο ώστε να "χαρακτεί" "αγριέψει" ελαφρά και να διευκολυνθεί έτσι η εφαρμογή της κόλλαςαλλά με πολύ μεγάλη προσοχή ώστε να μην καταστρέψετε την επιφάνειά του πέρα από το σημείο. 
Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να τοποθετήσετε πρινξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία πάνω στον καθρέφτη τηνπροστατευτική ταινία που θα οριοθετεί το κομμάτι που θα καλύψει το πλαίσιο.  



Απλώστε την κόλλα ακολουθώντας τις ακριβείς οδηγίες τηςσυσκευασίας ανάλογα με το προϊόν που θα χρησιμοποιήσετε και κολλήστε τα πλακάκια τμηματικά, καλύπτοντας περιμετρικά τον καθρέφτη. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόλλα για πλακάκια,απλώς σε σχέση με άλλες κόλλες-στερεωτικά είναι κατά πολύβαρύτερη και σε τέτοιους είδους "γυάλινες" κατασκευέςπροτιμότερη είναι η χρήση άλλων ειδών κόλλας που παρέχουν εξίσου σταθερό αποτέλεσμα και με πιο εύκολο τρόπο εφαρμογής. 








Αφήστε την κόλλα για μερικές ώρες να στεγνώσειεντελώς, ανακατέψτε την σκόνη αρμόστοκου με νερό σύμφωνα με τις οδηγίεςτης συσκευασίας και με το χέρι σας ή μια σπάτουλακαλύψτε ολόκληρη την επιφάνεια των πλακιδίων με μια λεπτή στρώση, επιμένοντας λίγο παραπάνω στα σημείαανάμεσα στις ψηφίδες έτσι ώστε να καλυφθούν εντελώς και ο αρμόστοκος να έχει παντού το ίδιο πάχος.  


Αφήστε λίγη ώρα να στεγνώσει - "τραβήξει" ο αρμόστοκος (να μην λερώνει τα χέρια σας όταν τον ακουμπάτε) και με ένα νωπό αλλά πολύ καλά στιμμένο σφουγγάρι σκουπίστε την επιφάνειααφαιρώντας την περισσή ποσότητα αρμόστοκου. Θα χρειαστεί να καθαρίσετε-βρέξετε το σφουγγάρι και να επαναλάβετε την διαδικασία αρκετές φορές ώστε τα πλακάκια νακαθαρίσουν εντελώς.
Περάστε με σιλικόνη το πλαϊνό περιμετρικό μέρος της κατασκευής για ναπροστατέψετε από υγρασία-μούχλα. 




Είναι μια πολύ εντυπωσιακήκατασκευή χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην διαδικασία της, ακόμη και για εντελώς αρχάριους στο ...θέμα κατασκευές-πλακάκια κλπ. και ικανή να αλλάξει εντελώς την συνολικήεικόνα του μπάνιου σας. 

Πλακάκια ψηφίδες σε πλέγμα ή μικρά διακοσμητικά πλακάκια θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη υγιεινής-πλακάκια και σε πολυκαταστήματα που διαθέτουν υλικά οικοδομών και φυσικά με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δημιουργήσετε πλαίσιο για έναν καθρέφτη με όποιου είδους "ψηφίδες" επιθυμείτε, κρυσταλλάκια, πετρούλες για ψηφιδωτά κλπ. 


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...