Αυτόματος έλεγχος φθοράς των ελαστικών


Τα συστήματα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών πρόκειται να αποκτήσουν σύντομα δυνατότητα ελέγχου και του βάθους πέλματος.Τα ήδη διαδεδομένα συστήματα ελέγχου της πίεσης ελαστικών Tyre Pressure Monitoring Systems ή TPMS θα γίνουν ακόμα εξυπνότερα στο μέλλον, οπότε θα μπορούν επιπλέον να υπολογίζουν και το κατά πόσο έχει φθαρεί το πέλμα.Η επόμενη γενιά TPMS της Continental, που αναμένεται να λανσαριστεί σε αυτοκίνητα παραγωγής το 2017, θα ονομάζεται electronic Tire Information System (eTIS). Θα χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένο λογισμικό και αισθητήρες πίεσης μεγαλύτερης ακρίβειας, οπότε θα μπορεί να καταγράφει με ακρίβεια χιλιοστού τις αλλαγές στη συνολική πραγματική διάμετρο κάθε τροχού.




Έτσι το σύστημα θα μπορεί να ειδοποιεί κατευθείαν στον οδηγό όταν διαπιστώσει ότι η διάμετρος κάποιου τροχού έχει μειωθεί, δείγμα ότι τα τακούνια του πέλματος δεν έχουν το ύψος που πρέπει. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα αυλάκια των ελαστικών πρέπει να έχουν ελάχιστο βάθος 3 mm (4 mm στα χειμερινά).

Φυσικά, με τη χρήση των smartphones στο αυτοκίνητο να διευρύνεται ολοένα και περισσότερο, με το eTIS τηςContinental ο οδηγός θα μπορεί να βλέπει πληροφορίες για την πίεση και το πέλμα των ελαστικών στο κινητό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...