Ένα βήμα πιο κοντά στις οθόνες από γραφένιο

H Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής LCD οθονών από το 2002. To 2004 έγινε και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής OLED επίσης παγκοσμίως έχοντας το 40% της αγοράς ενώ από το 2010 και έπειτα έχει το 98% του μεριδίου της αγοράς AMOLED οθονών.Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη πως όλες οι οθόνες μέχρι και το 2012 που βρίσκουμε στις iOS συσκευές προερχόντουσαν από την Samsung. 
Πλέον η Apple έχει βάλει ως σκοπό να απογαλακτιστεί από την Samsung ως προς τις οθόνες αλλά και άλλα εξαρτήματα αλλά ο κορεατικός κολοσσός στην εν λόγω κατηγορία κάνει άλματα προόδου.
H Samsung Electronics λοιπόν ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Sungkyunkwan University στη Νότια Κορέα, για την ανάπτυξη μίας νέας μεθόδου που θα επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του γραφενίου, του μοναδικού αυτού «υλικού του μέλλοντος», με στόχο να αλλάξει τα gadgets της επόμενης γενιάς για ακόμη μια φορά.
«Πρόκειται για μία από τις πλέον σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της έρευνας για το γραφένιο στην ιστορία», σημειώνει σχετικά ο υπεύθυνος του Samsung Advanced Institute of Technology. 
«Πιστεύουμε ότι αυτή η ανακάλυψη θα επιταχύνει την εμπορευματοποίηση του γραφενίου, το οποίο θα μπορούσε να "ξεκλειδώσει" την επόμενη εποχή των καταναλωτικών ηλεκτρονικών».
Το γραφένιο έχει 100 φορές μεγαλύτερη κινητικότητα των ηλεκτρονίων του σε σχέση με το πυρίτιο, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό στους ημιαγωγούς σήμερα. 
Είναι πιο ανθεκτικό από το ατσάλι και έχει υψηλή θερμική αγωγιμότητα, καθώς και ευελιξία, με αποτέλεσμα να αποτελεί ιδανικό υλικό για χρήση σε εύκαμπτες οθόνες, wearables και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές της επόμενης γενιάς.
Και κάπως έτσι, από τη Samsung πιστεύουν ότι η νέα μέθοδος σύνθεσης που αναπτύσσουν με βάση το γραφένιο θα μπορέσει να αλλάξει τις συσκευές του μέλλοντος, κάνοντάς τις πιο λεπτές, ελαφριές και εύκαμπτες με τη βοήθεια του «θαυματουργού υλικού του 21ου αιώνα».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...