Δείτε πόσα μικρόβια κρύβονται στα καλλυντικά σας

Τίποτα δεν κρατά για πάντα και φυσικά αυτό ισχύει και για τα καλλυντικά. Στα δοχεία των προϊόντων ομορφιάς αναπτύσσονται βακτήρια τα οποία μπορεί να ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.Δείτε ποια είναι τα καλλυντικά που “κρύβουν” τα περισσότερα μικρόβια.
1. Βάση και καλυπτικό – αρκετά ασφαλή

Πρέπει να πετάμε αυτά τα καλλυντικά όταν η σύστασή τους αλλοιώνεται ή μυρίζουν παράξενα. Φυσικά δεν πρέπει να απλώνουμε αυτά τα προϊόντα με το δάχτυλο, καθώς η άμεση επαφή με τη συσκευασία μπορεί να μεταφέρει στο εσωτερικό της παθογόνους μικροοργανισμούς.

2. Μάσκαρα – όχι και τόσο ασφαλής

Δεν πρέπει να την κρατάμε περισσότερο από 6 μήνες. Το υγρό σωληνάριο ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηρίων. Επειδή η περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη είναι εύκολο να προκληθούν ερεθισμοί.

3. Κραγιόν – αρκετά ασφαλές

Πρέπει να το πετάμε εάν αρχίζει να διαλύεται εύκολα ή έχει λιώσει. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι μικροοργανισμοί δεν αναπτύσσονται εύκολα στη συμπαγή επιφάνεια του κραγιόν. Η λοίμωξη είναι σχεδόν απίθανη, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την αλλεργική αντίδραση. Εάν το κραγιόν έχει αλλοιωθεί, κυρίως λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, είναι πιο πιθανό να εκδηλωθεί ερεθισμός στην περιοχή των χειλιών.

4. Κρέμες περιποίησης – αρκετά ασφαλείς

Δεν πρέπει να τις κρατάμε για περισσότερο από ένα χρόνο, καθώς τα περισσότερα συστατικά χάνουν τη δράση τους. Σε πολλά από αυτά τα προϊόντα αναγράφεται ημερομηνία λήξης, η οποία πρέπει να τηρείται αυστηρά.

5. Σφουγγαράκια και πινέλα – όχι και τόσο ασφαλή

Η επαφή με το προϊόν και την επιδερμίδα ευνοεί τη μεταφορά μικροοργανισμών και τη συσσώρευση του προϊόντος επάνω στο σφουγγαράκι ή το πινέλο. Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές τα εξανθήματα και οι ερεθισμοί. Πρέπει να πλένουμε αυτά τα εργαλεία τακτικά και να τα αλλάζουμε εάν έχουν φθαρεί υπερβολικά.

6. Αντηλιακό – αρκετά ασφαλές

Εάν το προστατεύουμε από την άμμο και το θαλασσινό νερό, μπορούμε να το κρατήσουμε χωρίς κίνδυνο για όλη τη σεζόν. Το παλιό αντηλιακό που δεν έχει συντηρηθεί σωστά δεν παρέχει την ίδια προστασία κι έτσι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και εγκαύματα στις ευαίσθητες επιδερμίδες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...