Τρόποι αντιμετώπισης της τενοντίτιδας

Η τενοντίτιδα, είναι μια πάθηση η οποία ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας. Η τενοντίτιδα είναι φλεγμονή στους τένοντες που βρίσκονται στις αρθρώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει ...
τοπικός πόνος και περιορισμός των φυσιολογικών κινήσεων. Σε αρκετές περιπτώσεις, λόγω του έντονου πόνου υπάρχει διακοπή του νυχτερινού ύπνου.

Οι συνήθεις μορφές τενοντίτιδας είναι η τενοντίτιδα ώμου και του αγκώνα (επικονδυλίτιδα). Πολλές γυναίκες που κάνουν χειρονακτική δουλειά υποφέρουν από τα συμπτώματα της τενοντίτιδας.

Η θεραπευτική αγωγή που ακολουθείται συνήθως, είναι η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων μετά από τη συγκατάθεση του θεράποντα ιατρού, εφαρμογή πάγου, ξεκούραση και φυσικοθεραπεία.

Ο συνδυασμός των ανωτέρω συμβουλών, έχουν σαν στόχο την μείωση της τοπικής φλεγμονής και του πόνου, ώστε η άρθρωση να γίνει πιο λειτουργική και να ανακτηθούν οι κινήσεις οι οποίες έχουν περιοριστεί. Ακολούθως γίνεται κινητοποίηση και ενδυνάμωση της περιοχής, ούτως ώστε να γίνει πλήρης αποκατάσταση της κινητικότητας και της μυϊκής δύναμης. Στο πρόγραμμα της αποθεραπείας, εφαρμόζεται αναλγητική φυσικοθεραπεία όπως ηλεκτροθεραπεία, υπέρηχοι, deep friction(εγκάρσια μάλαξη) και κινητοποίηση. Επίσης δίνονται συγκεκριμένες ασκήσεις και διατάσεις των μυών για ανάπτυξη της ελαστικότητας και της μυϊκής αντοχής.

Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της όποιας μορφής τενοντίτιδας, είναι το κλειδί για την γρήγορη επανένταξη του ατόμου στις καθημερινές του δραστηριότητες. Στα αρχικά στάδια της πάθησης, είναι πιο εύκολη η αντιμετώπιση της, ενώ όταν το πρόβλημα είναι χρόνιο αντιμετωπίζεται πιο δύσκολα, γιατί συνοδεύεται με επιπλέον προβλήματα που ίσως να έχουν δημιουργηθεί λόγω της χρονιότητας του προβλήματος.

Κάποια από αυτά είναι, προσβολή αρθρώσεων, γειτονικών ή της αντίθετης πλευράς λόγω της αυξημένης καταπόνησης σε αυτά αλλά και πιθανή ρήξη τένοντα αφού η τριβή είναι αυξημένη λόγω της διόγκωσης από την φλεγμονή. Επιπλέον ο χρόνος της αποκατάστασης αυξάνεται αφού η επιβάρυνση της περιοχής είναι μεγαλύτερη.

Ο πόνος είναι το κύριο σύμπτωμα της τενοντίτιδας και είναι και ο κύριος λόγος που περιορίζονται οι κινήσεις μιας άρθρωσης. Έτσι η έγκαιρη διάγνωση και σωστή αντιμετώπιση της πάθησης, είναι το κλειδί για γρήγορη και εύκολη αντιμετώπιση της τενοντίτιδας.


ΠΗΓΗ-ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...