Χειρουργός χάραξε τα αρχικά του στο συκώτι ασθενούς!

Σε αναστολή από τα καθήκοντά του έχει τεθεί ένας χειρουργός στο Μπίρμιγχαμ της Αγγλίας, μετά τους ισχυρισμούς πως χάραξε τα αρχικά του στο ήπαρ ενός ασθενούς κατά τη διάρκεια μεταμόσχευσης.

Ο γιατρός, Σάιμον Μπράμχολ (Simon Bramhall) χάραξε τα αρχικά του SB στο ήπαρ του ασθενή, την ώρα που τον χειρουργούσε.

Τα αρχικά εντόπισε ένας συνάδερφός του κατά τη διάρκεια μιας εγχείρησης ρουτίνας στον ανώνυμο ασθενή.

Εκφράζονται πλέον φόβοι πως ο ίδιος γιατρός μπορεί να έχει αποτυπώσει τα αρχικά του σε εκατοντάδες άλλους λήπτες μοσχευμάτων. Μάλιστα ο κ. Μπράμχολ εργαζόταν στο νοσοκομείο Quenn Elizabeth του Μπίρμινγκχαμ για περισσότερο από δέκα χρόνια.

Ένας υπάλληλος του νοσοκομείου δήλωσε: «Είναι αρκετά εκπληκτικό το πώς μπορεί να έκανε κάποιος αυτό το πράγμα, ειδικά κάποιος με την εμπειρία του κ. Μπράμχολ. Ελπίζω να είναι απλά ένα λάθος, δεν μπορώ να εξηγήσω με ποιο σκεπτικό μπορεί κάποιος να έκανε κάτι τέτοιο σε ένα συνάνθρωπό του».

Ο χειρουργός βρίσκεται πλέον υπό έρευνα για τα καταγγελλόμενα αδικήματα. Πιστεύεται ότι ο Μπράμχολ χρησιμοποίησε ακτίνα με αέριο αργό, που χρησιμοποιείται για τη στεγανοποίηση δοχείων, για να «μαρκάρει» τον ασθενή του. Οι ειδικοί τονίζουν ότι αυτό μπορεί να αφήσει επιφανειακά εγκαύματα, αλλά δεν είναι συνήθως επιβλαβή.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Ασθενών δήλωσε πως «Μιλάμε για έναν ασθενή, κι όχι για το αυτόγραφο σε ένα βιβλίο».
Πηγή 1: Telegraph

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...