Τέλειο μακιγιάζ για ώριμα πρόσωπα

Η γοητεία δεν γνωρίζει ηλικία, αρκεί να προσαρμόσετε το μακιγιάζ σας και να γνωρίζετε μερικά τεχνάσματα. Διαβάστε ποια είναι αυτά...
Φωτεινότερο χρώμα

Μπορείτε να αποκτήσετε ωραίο χρώμα χωρίς να τονίζονται οι ρυτίδες, με την προϋπόθεση ότι θα επιλέξετε ένα καλό προϊόν. Χρησιμοποιείτε μια κρέμα με χρώμα ή ένα ενυδατικό φον ντε τεν. Αποφεύγετε τα φον ντε τεν που κάνουν ματ την επιδερμίδα και τονίζουν τις ρυτίδες.

Για να επιλέξετε το σωστό χρώμα, προτιμήστε μια χρυσαφιά απόχρωση ή κάποια που πλησιάζει το φυσικό σας χρώμα. Μην ξεχνάτε να απλώνετε το προϊόν και στο λαιμό.

Απλώνετε πούδρα μόνο στην άκρη της μύτης, γιατί έχει την τάση να τονίζει τις ρυτίδες.

Λαμπερή ματιά

Προσοχή στις σκιές για τα βλέφαρα που έχουν κάπως κρεμώδη υφή. Υπάρχει κίνδυνος λίγες ώρες αργότερα να μαζευτούν στη ρυτίδα του βλεφάρου.

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, περνάτε τα βλέφαρά σας με πούδρα πριν απλώσετε τη σκιά και διαλέγετε χρώματα πολύ φυσικά, όπως είναι το μπεζ-ροζ. Ξεχάστε το γκρι, που κάνει το βλέμμα να χάνει τη λάμψη του, καθώς και τα ζωηρά χρώματα που σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά.

Για να τονίσετε το βλέμμα, προτιμάτε το καφέ μολύβι, το οποίο θα χρησιμοποιείτε στη βάση των πάνω βλεφαρίδων με μικρές γραμμές. Στην ανάγκη, σβήνετέ το λίγο με ένα βαμβάκι.

Υγιή όψη

Καταργήστε το ρουζ σε ροζ τόνους που δημιουργούν μια «κουκλίστικη» εντύπωση ή, ακόμη χειρότερα, τονίζουν την ευρυαγγεία ή τις πιθανές κοκκινίλες.

Υιοθετήστε καλύτερα ένα ρουζ ροδακινί ή μια αντιηλιακή πούδρα, που δίνει πάντα πολύ φυσικό αποτέλεσμα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα τη διαλέξετε σε πολύ σκούρο χρώμα. Να τη βάζετε κυρίως ψηλά στα μήλα, για να αναδεικνύονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Φροντίστε να μακιγιάρεστε ελαφρά, για να διατηρεί το μακιγιάζ σας διάφανη όψη.

Όμορφο στόμα

Μετά τα 40 το μολύβι είναι απαραίτητο για τέλεια χείλη. Στην πραγματικότητα η υφή του, που είναι πιο ξηρή απ’ αυτή των περισσότερων κραγιόν, του δίνει τη δυνατότητα να μην «τρυπώνει» στις ρυτίδες του περιγράμματος των χειλιών.

Για τέλειο σχήμα, περνάτε με μολύβι το φυσικό περίγραμμα των χειλιών. Γεμίζετε στη συνέχεια το εσωτερικό με κραγιόν ίδιου χρώματος.

Προτιμάτε αυτά με υφή που μοιάζει με πούδρα, γιατί κρατάνε περισσότερο, παρά τα λαμπερά κραγιόν.

belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...