Προσλαμβάνονται οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ μέσα στο 2014

Στο προσκήνιο έρχεται για ακόμη μια φορά το θέμα των επιτυχόντων αδιόριστων του ΑΣΕΠ.
Η Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις από τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, υπόσχεται νέες προσλήψεις για 10.000 μονίμους ανάμεσα σε αυτούς και οι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών από το 2008 μέχρι το 2011.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του e-dimosio.gr θα δοθεί η δυνατότητα να διοριστούν σε διαφορετικό φορέα από αυτό που αρχικά προσελήφθηκαν, αρκεί βέβαια να διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα.
Η πρόσληψη του νέου προσωπικού κυρίως σε διοικητικές θέσεις σε υπουργεία και ασφαλιστικά ταμεία, αναμένεται πως θα καλύψει τις ήδη αυξημένες ανάγκες του Δημόσιου τομέα, όπως αναφέρει το e-dimosio.gr.
Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ δεν θα πρέπει να περιμένουν ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνουν άμεσα. Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διαδικασία των προσλήψεων θα ξεκινήσει αφού πρώτα ολοκληρωθεί η διαδικασία της κινητικότητας. Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό διαβεβαίωσε ότι για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, θα υπάρξουν και 15.000 αντίστοιχες προσλήψεις.
Ετσι περίπου έντεκα χιλιάδες νέοι άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν περάσει από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν, κατά προτεραιότητα, σε θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις επανατοποθετήσεις. Στο μεταξύ όσον αφορά τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε ότι «πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους, σχετικά με το αν επιτελούν αποτελεσματικά το σκοπό τους και αν αυτός ο σκοπός συνεχίζει να υφίσταται, διότι υπάρχουν και οργανισμοί-»φαντάσματα».
 
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...