Τον έλεγχο εγκυρότητας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο έλεγχος των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία. Μέχρι στιγμής η ύπαρξη πλαστών δικαιολογητικών αφορά σε 42 αστυνομικούς.

Διενέργεια επιθεώρησης και ελέγχου για την εξέταση της εγκυρότητας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) Πάρη Νομικό.
Πρόκειται για τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, που αποτέλεσαν απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό συνολικά 9.873 επιτυχόντων, σε 49 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, του έτους 2003.
Ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ότι «με ταχύτατους ρυθμούς βάζουμε τέλος στο καθεστώς ανομίας των πλαστών δικαιολογητικών. Ένα καθεστώς που για πάρα πολλά χρόνια δηλητηρίαζε τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας».
Πρόσθεσε δε, ότι «σήμερα οι επιτήδειοι που παραπλανούσαν την κοινωνία και τους συνυποψήφιούς τους, γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ώρα της αποκάλυψης των άνομων πράξεών τους». Προειδοποίησε λέγοντας πως «θα σταματήσουμε μόνον όταν θα έχουμε εντοπίσει και τον τελευταίο επίορκο υπάλληλο» και επισήμανε, ότι «το οφείλουμε στους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους, στην κοινωνία, αλλά και στα παιδιά μας, καθώς έχουμε την υποχρέωση να τους παραδώσουμε μια διαφορετική Ελλάδα».
Επίσης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζει, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία, που ξεκίνησε με κοινή εντολή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.
Πάντως, μέχρι σήμερα, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 57% εκ των 11.863 υποβληθέντων δικαιολογητικών (απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών), έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πλαστών δικαιολογητικών, που αφορούν σε 42 δημοτικούς αστυνομικούς, δηλαδή ποσοστό κάτω του 2%.
ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...