Πήρε το "ok" η Aegean για την εξαγορά της Ολυμπιακής

- Για να μην μπει λουκέτο στην Ολυμπιακή είπε το "ναι" η Κομισιον
- Δεν τίθεται θέμα ανταγωνισμού για την Aegean έκρινε η ευρωπαϊκή επιτροπή
- Θετική εξέλιξη χαρακτήρισαν την απόφαση παράγοντες της αγοράς


Με το σκεπτικό ότι στην αντίθετη περίπτωση το λουκέτο θα ήταν μονόδρομος για την Ολυμπιακή η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως για την εξαγορά από την Aegean 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια δεδομένης της κρίσης στη χώρα “ η Olympic θα ήταν αναγκασμένη, σε κάθε περίπτωση, να εγκαταλείψει την αγορά σύντομα. Ως εκ τούτου, εγκρίναμε τη συγκέντρωση δεδομένου ότι δεν έχει καμία πρόσθετη αρνητική επίπτωση στον ανταγωνισμό", πρόσθεσε o Χ. Αλμούνια.

Η Aegean έχει προειδοποιήσει ότι η προτεινόμενη εξαγορά των 72 εκατ. ευρώ είναι ουσιαστικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και των δύο εταιρειών.

Η Επιτροπή εξέτασε τις επιπτώσεις της προτεινόμενης εξαγοράς στον ανταγωνισμό των επηρεαζόμενων αγορών όσον αφορά τις επιβατικές πτήσεις εσωτερικού. Η Aegean είναι ο πλησιέστερος ανταγωνιστής της Olympic στις αγορές αυτές στην Ελλάδα. Η Επιτροπή είχε εκφράσει αρχικά ανησυχίες και ξεκίνησε διεξοδική έρευνα τον Απρίλιο του 2013 (IP/13/361).

Η Aegean από την πλευρά της τόνιζε εξ αρχής την ανάγκη για τη δημιουργία μια ανταγωνιστικής, βιώσιμης ελληνικής εταιρείας με ικανό μέγεθος για να προσφέρει στήριξη στον τουρισμό της χώρας μας καθίσταται επιτακτικότερη από τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας που δυστυχώς τείνουν να ενισχύσουν την ύφεση. 
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...