Πρόκριση της Εθνικής: Νίκη με 2-1 επί της Ακτής Ελεφαντοστού

Η απίστευτη Εθνική Ελλάδος νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του Μουντιάλ.
Το άξιζε και δεν μπόρεσε να της το στερήσει ούτε η Ακτή Ελεφαντοστού, ούτε τα δοκάρια, ούτε οι τραυματισμοί! Η Εθνική ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, νίκησε απόλυτα δίκαια και πανηγυρίζει μαζί με όλους τους Έλληνες!

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαμαρά στο 93ο λεπτό έφερε την λύτρωση αλλά την αρχή είχε κάνει στο 42' ο ψυχωμένος Ανδρέας Σάμαρης που μπήκε ως αλλαγή και στο ντεμπούτο του σε Μουντιάλ, έπαιζε σα να έχει φάει τέτοιες διοργανώσεις με το κουτάλι.
Η ισοφάριση του Μπονί στο 74' ήταν απλά μια κακή παρένθεση για την ομάδα του Σάντος που είχε τρία δοκάρια (33' Χολέμπας, 68΄Καραγκούνης, 86' Σαλπιγγίδης) αλλά δεν σταμάτησε να το παλεύει εκεί... Και δικαιώθηκε με τον γνωστό ελληνικό τρόπο!
Άφησε με την χαρά τους Ιβοριανούς των εκατομμυρίων ευρώ και τώρα θα βρει στον δρόμο της την Κόστα Ρίκα. Γιατί το ταξίδι συνεχίζεται και πού μπορεί να σταματήσει δεν το ξέρει κανείς. Εξάλλου πρέπει να είσαι αφελής για να ξεγράψεις την Ελλάδα!
Ελλάδα: Καρνέζης (24΄Γλύκος), Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μανιάτης, Καραγκούνης (77΄Γκέκας), Κονέ (12΄Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς
Ακτή Ελεφαντοστού: Μπαρί, Μπόκα, Κόλο Τουρέ, Καλού, Τιοτέ (60΄Μπονί), Ζερβίνιο (82' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ), Οριέ, Γιάγια Τουρέ, Ντιέ, Μπαμπά
Συγχαρητήρια από τον πρωθυπουργό
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα απέστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, στην Εθνική Ελλάδας για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.
«Θερμά συγχαρητήρια, μας κάνατε όλους υπερήφανους» αναφέρει το τηλεγράφημα του πρωθυπουργού προς τον Φερνάντο Σάντος και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα: «Η Εθνική πέτυχε έναν άθλο απόψε. Η πρόκριση στους ''16'' του Μουντιάλ αποτελεί μια ηχηρή επιτυχία μέσα από την απόδοση των ποδοσφαιριστών, δείγμα των ικανοτήτων του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Διαβάστε περισσότερα νέα για το Μουντιάλ και την ανάλυση του παιχνιδιού της Εθνικής στο coppa.gr

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...