Χρησιμοποιείστε σωστά τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου

Η ασφαλής μεταφορά των παιδιών με το αυτοκίνητο είναι στις προτεραιότητες των σύγχρονων γονιών. Οι περισσότεροι γονείς έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ασφαλής μετακίνηση βρεφών και παιδιών είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπίζουν με προσοχή. Ωστόσο υπάρχει και μια μερίδα γονιών που συχνά κάνει λάθη, τα οποία δυστυχώς σε περίπτωση ατυχήματος μπορεί να αποβούν μοιραία.
Πολλές φορές οι γονείς υποκύπτουν στα κλάματα του παιδιού και δεν το βάζουν στο ειδικό κάθισμα. Το παιδί δεν ξέρει και δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να κάτσει εκεί. Οι γονείς, όμως, είναι οι ενήλικες και οι απόλυτα υπεύθυνοι για την ασφάλεια του και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να είναι ανυποχώρητοι.
Δεν χρησιμοποιούν κάθισμα για κοντινές αποστάσεις. Το παιδί θα πρέπει κάθε φορά που μπαίνει στο αυτοκίνητο να κάθεται στο ειδικό κάθισμα.
Δεν τοποθετούν σωστά το κάθισμα. Αν το κάθισμα δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, δεν προσφέρει καμία ασφάλεια. Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσεις, πριν το τοποθετήσετε και αν δεν καταλαβαίνετε κάτι, ζητήστε βοήθεια.
Χρησιμοποιούν κάθισμα που είναι ακατάλληλο για τα κιλά και την ηλικία του παιδιού. Από τη στιγμή της γέννησης του και καθώς μεγαλώνει, ένα παιδί θα πρέπει αλλάξει περίπου τρία διαφορετικά καθίσματα αυτοκινήτου ή ένα κάθισμα που προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία του παιδιύ.Προσέχετε πάντα να έχετε το κατάλληλο κάθισμα για το παιδί σας και να θυμάστε ότι τους πρώτους μήνες θα πρέπει να τοποθετείτε το κάθισμα έτσι ώστε να κοιτά προς τα πίσω.
Δεν δένουν το παιδί στο κάθισμα ή όταν το δένουν, οι ιμάντες είναι πολύ χαλαροί. Αν το παιδί κάθεται απλά στο ειδικό κάθισμα, χωρίς να είναι δεμένο, τότε σε περίπτωση ατυχήματος κινδυνεύει.
Όταν μεγαλώσει λίγο το παιδί το μεταφέρουν με το booster ή χωρίς καθόλου κάθισμα. Το booster δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το κάθισμα και σαφώς δεν ενδείκνυται για μεγάλα ταξίδια. a Να θυμάστε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το ειδικό κάθισμα μέχρι το παιδί σας να φτάσει σε ύψος περίπου τα 135 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...