Μισθολογικό μπόνους για 550.000 δημοσίους υπαλλήλους μετά την αξιολόγηση τους -Ποιοι το δικαιούνται

Με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων τους πρώτους δύο μήνες του 2015, θα έρθει και το μισθολογικό μπόνους για όσους είναι καλοί και ευσυνείδητοι στη δουλειά τους. Συγκεκριμένα: σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από το 2015 θα μπει το μπόνους στο 85% των υπαλλήλων του Δημοσίου.

Μάλιστα όπως γράφει το capital.gr, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπου «οι απολαβές κάθε υπαλλήλου πρέπει να είναι ανάλογες με τα προσόντα του, την απόδοση του και τη θέση ευθύνης που έχει».
Με βάση την αξιολόγηση, που φέτος θα έχει πιλοτικό χαρακτήρα, το 15% των υπαλλήλων θα πάρει κάτω από τη βάση, ένα ποσοστό 25% θα αριστεύσει, ενώ το 60% των υπαλλήλων θα κριθεί προβιβάσιμο. Αυτό μεταφράζεται πως το 85% θα πάρει πάνω από τη βάση και θα βάλει τα θεμέλια για την μισθολογική του εξέλιξη. Κάπως έτσι μπορεί να υπολογιστεί ότι 100.000 υπάλληλοι θα μείνουν στάσιμοι μισθολογικά, ενώ περίπου 550.000 θα έχουν δικαίωμα στο... όνειρο του μπόνους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...