Έπεσε κάνοντας σκι κι έσπασε τη λεκάνη της η Μέρκελ


Η καγκελάριος της Γερμανίας έκανε διακοπές στην Ελβετία, έπεσε και χτύπησε στον αριστερό οπίσθιο πυελικό δακτύλιο.Η Άνγκελα Μέρκελ έχει υποστεί κάταγμα στη λεκάνη αρχικά νόμιζε πως ήταν μώλωπας αλλά όταν επέστρεψε στο Βερολίνο πήγε στο γιατρό.
Πρέπει να μείνει σε ακινησία για τις επόμενες τρεις εβδομάδες και ακυρώθηκαν όλες οι συναντήσεις της.Απαγορεύεται να ταξιδέψει.
Μάλλον έπιασαν οι... κατάρες όσων υπομένουν την πολιτική της λιτότητας που υποστηρίζει με θέρμη η Άνγκελα Μέρκελ. Οι φωτογραφίες της εφημερίδας Bild που έδειχναν την καγκελάριο της Γερμανίας να κάνει σκι στο πολυτελέστατο St. Moritz της Ελβετίας, όσο να ‘ναι προκάλεσαν πολλούς. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BILD

Και σήμερα, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της στην Ελβετία, η Μέρκελ έπεσε ενώ έκανε σκι και χτύπησε στη λεκάνη.
Όπως είπε ο Ζάιμπερτ: η Άγκελα Μέρκελ υπέστη «μώλωπες σε συνδυασμό με ατελές κάταγμα του οπίσθιου συνδέσμου της λεκάνης».


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BILD

Σύμφωνα με το BBC, η Μέρκελ, η οποία είναι δεινή σκιέρ, έκανε σκι στις Ελβετικές Άλπεις στα σύνορα με την Ιταλία και πέφτοντας υπέστη ελαφρύ κάταγμα του πυελικού οστού (της λεκάνης) αλλά και εκτεταμένους μώλωπες.
Ο τραυματισμός της δεν είναι σοβαρός αλλά για τις επόμενες τρεις εβδομάδες τουλάχιστον θα πρέπει να μείνει στο κρεββάτι της, σε ακινησία.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: REUTERS


Το ατύχημα έγινε κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών της στο Ενγκαντίν, κοντά στο Σαν Μόριτς.

Αρχικά η Μέρκελ πίστεψε πως είναι ένας απλός μώλωπας, αλλά όταν επέστρεψε στο Βερολίνο πήγε στο γιατρό, ο οποίος διαπίστωσε ότι το τραύμα της είναι σοβαρότερο. «Τώρα ακολουθεί τις συμβουλές των γιατρών της προκειμένου να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή θεραπεία και ανάρρωση», δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι είναι αυτονόητο πως η Άνγκελα Μέρκελ θα συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι της. Είναι απολύτως σε θέση να εργάζεται και να επικοινωνεί.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: BILD

Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη θα προεδρεύσει του υπουργικού συμβουλίου. Θα ακυρωθούν το ταξίδι της στην Πολωνία και η συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ξαβιέρ Μπέτελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...