Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 26-1-2014

Βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα βόρεια ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, περιμένουμε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014. Τα φαινόμενα στο Αιγαίο και κυρίως στα ανατολικά τμήματα θα είναι τοπικά ισχυρά, ενώ τοπικά έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 0 έως 7 στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 11 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 9 έως 11 βαθμούς στο Βόρειο Αιγαίο και από 10 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το απόγευμα, στο Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα εξασθενήσουν σε ισχυρούς.
Παροδικές βροχές ή καταιγίδες τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση του καιρού και πιθανότητα τοπικών βροχών το βράδυ, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το βράδυ βόρειοι σχεδόν μέτριοι.
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Από το βράδυ χιονόπτωση ενδέχεται να σημειωθεί κατά περιόδους και στην πόλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...