ΕΙΚΟΝΕΣ: Οι δέκα πιο ακριβοί δρόμοι του κόσμου

Οι τιμές των ακινήτων εκτινάσσονται στα ύψη....

Το 10% των πιο πλούσιων ανθρώπων στον κόσμο κατέχουν το 86% του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση του Ερευνητικού Ινστιτούτου της Credit Suisse, βάσει της οποίας μπορεί μεν οι ρυθμοί ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας να περιορίζονται, όμως ο παγκόσμιος πλούτος αυξάνεται… και βρίσκεται στα χέρια λίγων!

Όσοι ανήκουν σε αυτό το 10% είναι μάλλον κι εκείνοι που «αντέχουν οικονομικά» να ζήσουν… στους παρακάτω δρόμους!

Προσπαθήστε να φέρετε στο μυαλό σας πόσο είναι ένα τετραγωνικό μέτρο. Δεν είναι μεγάλος χώρος. Ίσως είναι αρκετός για ένα τραπεζάκι σαλονιού, ή για ένα μικρό ψυγείο.

Τώρα φανταστείτε ότι το τετραγωνικό αυτό μέτρο στοιχίζει… πάνω από 100.000 δολάρια!

Πόσα τετραγωνικά μέτρα μπορεί να αντέχει το πορτοφόλι κάποιου σε αυτές τις αναλογίες;

Δείτε παρακάτω μια λίστα με τους πιο ακριβούς δρόμους του κόσμου, όπως τη συνέταξε το Billionaire.com.

1. Pollock’s Path, The Peak, Χονγκ Κονγκ



Ο δρόμος αυτός είναι ο πιο ακριβός του κόσμου. Τα κτίρια που βρίσκονται σε αυτόν έχουν θέα στο λιμάνι Victoria Harbor και μια μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι στα… 120.000 δολάρια!

Οι πάμπλουτοι του Χονγκ Κονγκ έμεναν ανέκαθεν σε αυτούς τους λόφους, με τη μόνη διαφορά ότι κάποτε τους κουβαλούσαν επάνω και κάτω στις ανηφόρες… ορισμένοι ταλαίπωροι… σε φορητές καρέκλες!

Στην περιοχή αυτή μένει ο Stephen Chow, διάσημος ηθοποιός της χώρας.

2. Kensington Palace Gardens, Λονδίνο



Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κεντρικού Λονδίνου. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν ορισμένα από τα πιο ακριβά ακίνητα του κόσμου, με τη μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο να κυμαίνεται στα 107.000 δολάρια.

Είναι γνωστός ακόμη και ως ο «δρόμος των εκατομμυριούχων». Εδώ μένουν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ, ενώ στην περιοχή υπάρχουν και πολλές πρεσβείες ξένων χωρών.

3. Avenue Princesse Grace, Μονακό



Τρέξτε… οι τιμές στο πριγκιπάτο έπεσαν! Από τότε που ξέσπασε η κρίση στην Ευρώπη η μέση τιμή των σπιτιών στο φημισμένο δρόμο του Μονακό με τους κοκοφοίνικες έπεσε στα 86.000 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο, από 135.000 δολάρια που ήταν παλαιότερα.

Μπορεί να γίνετε γείτονες με τον ιταλό τενόρο Andrea Bocelli και το διάσημο μοντέλο Helena Christensen.

4. Boulevard du Général de Gaulle, Cap Ferrat, Γαλλία



Η διάσημη λεωφόρος στη μεσογειακή Κυανή Ακτή στο Cap Ferrat, βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο, όπου κάθε τετραγωνικό μέτρο στοιχίζει 79.000 δολάρια.

Εδώ έμενε κάποτε ο Charlie Chaplin.

5. Paterson Hill, Σιγκαπούρη



Το Paterson Hill είναι ένα μικρό αδιέξοδο στην πιο εμπορική περιοχή της Σιγκαπούρης, κοντά στο δρόμο Orchard Road. Όσοι ενδιαφέρονται για ακίνητα στην περιοχή, θα πρέπει να υπολογίσουν ότι κάθε τετραγωνικό μέτρο θα αφαιρέσει 42.500 δολάρια από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Εκεί ζει ένας εκ των συνιδρυτών του Facebook, ο Eduardo Saverin, και η πρώην Μις Σιγκαπούρη, Rachel Kum.

6. Chemin de Ruth, Γενεύη, Ελβετία



Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και στην καρδιά της ελβετικής πρωτεύουσας, στη συνοικία Cologny. Όσοι αντέχουν να πληρώσουν 37.000 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο, θα εξασφαλίσουν απρόσκοπτη θέα στη μαγευτική λίμνη, το κτίριο των Ηνωμένων Εθνών και τα κεντρικά γραφεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

7. Romazzino, Σαρδηνία



Ο λόφος Romazzino αποτελεί μία από τις πιο ακριβές περιοχές της ακτής Smerelda στη Σαρδηνία. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φτάνει τα 32.900 δολάρια. Εδώ ζουν πολλοί πάμπλουτοι Άραβες, ανάμεσα στους οποίους ο Σαουδάραβας πολιτικός Ahmed Zaki Yamani καθώς επίσης και αρκετά μέλη της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ.

8. Ostozhenka, Μόσχα



Στην περίφημη οδό Ostozhenka στο κέντρο της Μόσχας βρίσκεται το Κρεμλίνο, το μουσείο Pushkin Museum, ο καθεδρικός ναός του Σωτήρος Χριστού και το… σπιτάκι του ρώσου ολιγάρχη Alisher Usmanov. Το τετραγωνικό μέτρο σε αυτόν το δρόμο στοιχίζει 29.000 δολάρια. Είναι ο πιο ακριβός δρόμος της Ρωσίας.

9. Fifth Avenue, Νέα Υόρκη



Στην πέμπτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης έμεναν ανέκαθεν οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι, ειδικά στα τετράγωνα ανάμεσα στην 59η και 96 οδό, που έχουν θέα στο Central Park. Με 28.000 δολάρια το τετραγωνικό μέτρο, μπορείτε να γίνετε γείτονες με τον ηθοποιό Bill Murray, τον παρουσιαστή Tom Brokaw και διάφορους άλλους αστέρες των ΗΠΑ.

10. Avenue Montaigne, Παρίσι



Η Marlene Dietrich ζούσε στη λεωφόρο Montaigne της γαλλικής πρωτεύουσας λίγο πριν το θάνατό της. Είναι γνωστή και ως η λεωφόρος της «υψηλής ραπτικής». Βρίσκεται στο 8ο διαμέρισμα στη συνοικία Champs Élysées, ενώ η μέση τιμή για το τετραγωνικό μέτρο φτάνει τα 26.000 δολάρια.

Πηγή: ΔΕΙΤΕ: Οι δέκα πιο ακριβοί δρόμοι του κόσμου ~ Τσεκουρατοι | Tsekouratoi 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...