Κινέζος έζησε με το χέρι του προσκολλημένο στον αστράγαλο για ένα μήνα ώστε να γλιτώσει τον ακρωτηριασμό

Ο νεαρός Xiao Wei στις 10 Νοεμβρίου είχε ένα φριχτό ατύχημα όταν εργαζόταν με κάποιο μηχάνημα στη δουλειά του.


Το χέρι του είχε παγιδευτεί στο μηχάνημα και μόνο όταν οι συνάδελφοι του κατάφεραν να το απεγκλωβίσουν και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ο Xiao συνειδητοποίησε τι του είχε συμβεί.   Οι γιατροί του τοπικού νοσοκομείου της επαρχίας Hunan αδυνατούσαν να κάνουν κάτι με το διαλυμένο χέρι του άτυχου εργάτη και οι πρώτες εκτιμήσεις τους ήταν ότι ο νεαρός θα έμενε ακρωτηριασμένος εκτός και αν μεταφερόταν σε κάποιο μεγαλύτερο νοσοκομείο με καλύτερη υποδομή.   Επτά ώρες μετά, ο Χiao και το κομμένο δεξί του χέρι είχαν μεταφερθεί σε μεγάλη χειρουργική πτέρυγα νοσοκομείου στη Changsha. Οι γιατροί ισχυρίστηκαν πως θα μπορούσαν να σώσουν το χέρι του αλλά όχι αμέσως. Προκειμένου να αποκαταστήσουν τις μεγάλες βλάβες που είχε υποστεί ο ιστός αλλά και τα νεύρα, έπρεπε πρώτα να μεταμοσχευθεί και να παραμείνει προσκολλημένο για ένα μήνα, στον αστράγαλό του ασθενή.  


Μετά από τριάντα μέρες και σειρά επεμβάσεων μικροχειρουργικής το χέρι του μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς και πάλι στην αρχική του θέση και οι γιατροί ισχυρίζονται πως σε λίγο διάστημα και με την κατάλληλη θεραπεία,θα ανακτήσει τις φυσιολογικές λειτουργίες του καθώς και τις ίδιες δυνατότητες που είχε προηγουμένως. O νεαρός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς μιας και όπως ο ίδιος δήλωσε το να στερούταν το δεξί του χέρι, σήμαινε για αυτόν ανεργία και καταδίκη. 
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο γίνονται εκατομμύρια ακρωτηριασμοί οι οποίοι οφείλονται κυρίως σε: Διαβητική ή άλλη αγγειοπάθεια (το 75% των περιπτώσεων αυτών ο ακρωτηριασμός γίνεται στο πόδι) Ατυχήματα (τροχαία η εργατικά) Νεοπλασίες Πολεμικά Τραύματα Μολύνσεις.

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...