Oι Anonymous παρακολουθούσαν κρατικούς υπολογιστές των ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Reuters, ένα έγγραφο του FBI που είδε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτει ότι η ομάδα hacker των Anonymous εισέβαλε σε διάφορα κρατικά υπολογιστικά συστήματα των ΗΠΑ καθ’ όλη την διάρκεια του 2013.
Το memo που διανεμήθηκε χαρακτηρίζει τις εισβολές ως “ένα διαδεδομένο πρόβλημα που απαιτεί επίλυση".
Ως στόχοι των επιθέσεων των Anonymous αναφέρονται τα Υπουργεία Ενέργειας, ο Αμερικανικός Στρατός, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύει το Reuters οι ηλεκτρονικές επιθέσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβρη, χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που υπάρχει στο πρόγραμμα ColdFusion της Adobe.

Αφού αποκτούσαν πρόσβαση οι hackers εγκαθιστούσαν “πόρτες” για να μπορούν να εισβάλλουν εκ νέου στους στόχους τους.

Οι επιθέσεις μάλιστα συνεχίζονταν μέχρι και τον προηγούμενο μήνα, ενώ το memo δίνει οδηγίες στο προσωπικό του FBI ώστε να ανακαλύψουν αν οι υπολογιστές τους έχουν πέσει θύμα των επιθέσεων.

Όσο για τα δεδομένα που αποσπάσθηκαν, μόνο από το Υπουργείο Ενέργειας έχουν κλαπεί πληροφορίες για 104.000 υπαλλήλους και 2.000 τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Οι παραπάνω επιθέσεις λέγεται ότι συνδέονται με την υπόθεση του Lauri Love, βρετανού hacker που εισέβαλε σε συστήματα της NASA και του State Department, μεταξύ άλλων, ως αντίποινα για την σύλληψή του. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...