Ανατριχιαστικά στοιχεία για τους Κύπριους αγνοουμένους

Ανατριχιαστικά στοιχεία για ένα ακόμα έγκλημα του Αττίλα αποκαλύπτει δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Afrika», σύμφωνα με την οποία Τούρκοι πράκτορες έφτασαν στα Κατεχόμενα τη δεκαετία του '90 με ειδική αποστολή να εξαφανίσουν ομαδικούς τάφους που ήταν θαμμένοι Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι από το 1974.
Οι Τούρκοι ξέθαψαν τις σορούς και πέταξαν τα οστά στη θάλασσα, για να μην μείνει κανένα ίχνος.
Το άρθρο υπογράφεται από το διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας, Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος αναφέρεται με λεπτομέρειες στην επιχείρηση που έστησαν οι Τούρκοι το 1996, λίγο μετά το θάνατο του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, φοβούμενοι ότι η διπλή δολοφονία θα εντείνει τις έρευνες για τα εγκλήματα του 1974.

«Μετά την ίδρυση εδώ της επιτροπής αγνοουμένων, στην Τουρκία τους έπιασε άγχος και αγωνία. Τότε, αποφάσισαν να καταστρέψουν τους ομαδικούς τάφους του 1974 και έστειλαν στο νησί ειδική ομάδα για την αποστολή αυτή...
Σκοπός τους να βρουν εκείνους τους τάφους και να τους καταστρέψουν. Και εσείς το ξέρετε, το 1996 ήταν ένα πολύ κρίσιμο έτος με επεισόδια...
Το '96 πυροβολήθηκε στον ιστό της σημαίας στη Δερύνεια ο Σολωμού... Στην ίδια περιοχή λιντσαρίστηκε και ο Τάσος Ισαάκ...Το 1996 ήταν, όταν έγινε η επίθεση στον Άγιο Βαρνάβα, δολοφονήθηκε και ο Κουτλού Ανταλί το 1996... Αυτά που θα περιγράψω, συνδέονται ιδιαίτερα στενά με τα δύο τελευταία περιστατικά».
Σύμφωνα με την «Afrika», ομάδα με «ειδική» σύνθεση, ήρθε από την Τουρκία και είχε ως αποστολή να εντοπίσει τους τάφους των Ελληνοκυπρίων και να τους «καθαρίσει».
Τα μέλη της τουρκικής αυτής ομάδας πήγαν σε διάφορες περιοχές στα Κατεχόμενα, για να βρουν τους τάφους.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...