ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα ξημερώματα της Κυριακής 24/11 και από τα δυτικά με κατά τόπους ισχυρές έως πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και πιθανόν χαλαζοπτώσεις. Οι βροχές θα συνεχιστούν και τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και από τη Δευτέρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Πιο αναλυτικά:
Την Κυριακή 24/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται από τα ξημερώματα στη Δυτική Ελλάδα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στον Αργοσαρωνικό, στη Στερεά, στην Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ λίγα και κατά κανόνα ασθενή θα είναι τα φαινόμενα στις Νότιες Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Νότια Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, από τη Στερεά και βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με τις εντάσεις τους στο Αιγαίο να φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Κυριακή και στην Αττική με πιθανότητα για έντονα φαινόμενα τις βραδινές ώρες.
Τη Δευτέρα 25/11 οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν, με εντονότερα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένων των Δωδεκανήσων. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, από τη Στερεά και βορειότερα, και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά από την Τρίτη 26/11 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές κατά τόπους στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις που δε θα περιορίζονται μόνο στα ορεινά.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. 

Στρατής Βουγιούκας Ε.Α.Α. - Πεντέλη Σάββατο 23/11/2013 - Ωρα 21:00 

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...