Χωρίς γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό το Ιατρείο Ανάφης!

Το epoli.gr αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν, τόσο νησιωτικές, όσο και ηπειρωτικές απομακρυσμένες περιοχές της Χώρας μας, κυρίως... σε θέματα Υγείας και Προσβασιμότητας, παρουσιάζει άλλο ένα πρόβλημα στο χώρο της Υγείας και συγκεκριμένα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Δήμου Ανάφης, το οποίο στερείται γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, επί δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται έκτακτες καταστάσεις υγείας από άτομα χωρίς ιατρικές γνώσεις!
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ανάφης, κ. Ιάκωβος Ρούσσος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνει τα τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ανάφης, επισημαίνοντας:

«Το νησί μας εδώ και 2 εβδομάδες παραμένει χωρίς γιατρό, με αποτέλεσμα οι 270 ακρίτες μας να νιώθουν τρομερή ανασφάλεια και εγκατάλειψη. 

Το ιατρείο μας δικαιολογεί τη στελέχωση των εξής θέσεων: 1) Γενικός Ιατρός 1) Αγροτικός Ιατρός 1) Νοσηλευτής, παρόλα ταύτα είναι όλες κενές.

Οι εκκλήσεις μας, τόσο στο Νοσοκομείο Σύρου, όσο και στο Κέντρο Υγείας Θήρας δεν εισακούστηκαν και δεν έχει βρεθεί λύση σε αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. 

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, μετά από την παραίτηση της νοσηλεύτριας, η οποία εξυπηρετούσε κάποιες καταστάσεις. 

Πρόσφατα χρειάστηκε να παρέμβουμε χωρίς καθόλου ιατρικές γνώσεις σε περιστατικό που προέκυψε και χορηγήσαμε φάρμακα σε συμπολίτη μας γιατί κινδύνευε άμεσα η ζωή του. 

Το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο, λόγω έλλειψης συγκοινωνίας, με αποτέλεσμα ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να πρέπει να μεταβούμε στην Σαντορίνη, με 3ήμερη διαμονή μας εκεί και ότι αυτό συνεπάγεται σε έξοδα και ταλαιπωρία.

Είναι αδιανόητο εν έτη 2013 να γινόμαστε επαίτες του βασικότερου δικαιώματος μας, την υγεία. Παρακαλούμε για την λύση του προβλήματος και περιμένουμε απάντηση σας εντός της ημέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...