Οι 3 διατροφικές συνήθειες που σαμποτάρουν το αδυνάτισμα

Ακούμε καθημερινά για «μαγικές» δίαιτες και συμβουλές για γρήγορη απώλεια βάρους. Δεν ξέρουμε τι να πρωτοπιστέψουμε και τελικά τι να τρώμε για να φτάσουμε στο επιθυμητό μας βάρος.

Μάθετε ποια είναι τα 3 πράγματα που νομίζουμε ότι μας βοηθούν να χάσουμε κιλά, ενώ στην πραγματικότητα στέκονται εμπόδιο να φτάσουμε στο στόχο μας.

1. Φτάνουμε σε σημείο να πεινάμε
Η «περικοπή» πολλών θερμίδων από την ημερήσια ποσότητα που καταναλώνουμε μας κάνει να πεινάμε συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με 31 διαφορετικές δίαιτες έδειξε ότι τα άτομα που καταναλώνουν λίγες θερμίδες χάνουν μεν βάρος, δεν καταφέρνουν δε να το διατηρήσουν. Μια καλύτερη στρατηγική είναι να υπολογίζουμε τις συνολικές θερμίδες που λαμβάνουμε κάθε μέρα και να κόβουμε λίγες μόνο από αυτόν τον αριθμό. Με τον τρόπο αυτό, τα αποτελέσματα θα είναι σταδιακά αλλά μακροπρόθεσμα.


2. Καταναλώνουμε τροφές με χαμηλά λιπαρά
Είναι λογικό να βγάζουμε τα λίπη από τη διατροφή μας εάν θέλουμε να χάσουμε βάρος. Ωστόσο,έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ δείχνει ότι τα λίπη που καταναλώνουμε δε συνδέονται άμεσα με το επιπρόσθετο βάρος. Αντιθέτως, αυτό που έχει σημασία είναι οι συνολικές θερμίδες που λαμβάνουμε και το είδος των λιπαρών που επιλέγουμε.

3. Βγάζουμε εντελώς κάποιες τροφές από τη ζωή μας
Πολλοί πιστεύουν ότι βγάζοντας, για παράδειγμα, τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους θα καταφέρουν να χάσουν βάρος εύκολα και γρήγορα. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τέτοιου είδους δίαιτες ενέχουν κινδύνους εμφάνισης διατροφικών διαταραχών όπως η ανορεξία και η βουλιμία.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...