Οι Πατρινοί μαθαίνουν τη ρώσικη γλώσσα

Κάποτε η Ρωσική γλώσσα ήταν στο περιθώριο των γλωσσομαθών. Λίγοι ήταν αυτοί που την επέλεγαν για να την διδαχτούν...

καθώς θεωρείτο μία γλώσσα ιδιαίτερα δύσκολη από τους νέους, αλλά εκτός αυτού, δεν τους διευκόλυνε και σε πολλά πράγματα στην αγορά εργασίας, στο ξεκίνημα μίας νέας καριέρας.
Από τότε μέχρι τώρα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει πολλά. Τα ρώσικα ανοίγουν τον δρόμο για να βρει κανείς δουλειά και ειδικότερα στην Πάτρα και στη Δυτική Ελλάδα, όπου το καλοκαίρι τα παραθεριστικά τουριστικά κέντρα γέμισαν από Ρώσους τουρίστες.

Υπήρχαν μάλιστα περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων ή των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων υποχρεώνονταν να απασχολούν Ρώσους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ομόγλωσσούς τους, αφού δεν έβρισκαν εύκολα άλλους εργαζόμενους που να γνωρίσουν ρωσικά.

Στην Πάτρα δεν είναι λίγοι οι νέοι που αναζητώντας δουλειά έχουν ξεκινήσει τα ρώσικα. Μόνο στο προξενείο της Ρωσίας στην Πάτρα κάνουν μαθήματα παραπάνω από 30 Πατρινοί, δίνοντας 20 ευρώ το μήνα για να μάθουν την γλώσσα που φυσικά παραμένει το ίδιο δύσκολη.

Ωστόσο, ελπίζουν ότι με το άνοιγμα που έχει κάνει ο τουριστικός κλάδος της Πάτρας προς τους Ρώσους- άνοιγμα που συνεχίζεται και τους χειμερινούς μήνες δια μέσω του θρησκευτικού τουρισμού και του πολιούχου Αγίου Ανδρέα – γρήγορα θα βρουν δουλειά και απασχόληση.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι Πατρινοί που σκέφτονται να πάνε ακόμα και στην Μόσχα ή σε κάποια άλλη ρωσική πόλη, αναζητώντας μία καλύτερη τύχη.
http://patrasevents.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...