Οι Ρομά στην Ευρώπη -Πως τους επηρέασε η οικονομική κρίση

Με την υπόθεση της μικρής Μαρίας ασχολούνται οι New York Times οι οποίοι αναφέρονται και στους Ρομά και τις συνθήκες διαβίωσης τους, αλλά και στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε βάρος τους μετά το περιστατικό.

Σε δημοσίευμα τους, οι NYT επισημαίνουν πως η υπόθεση της ανήλικης, έχει οδηγήσει στον αυξημένο έλεγχο των Ρομά σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας παράλληλα πως «η υπόθεση έρχεται μέσα σε μια όλο και πιο οξεία συζήτηση στην Ευρώπη για το πως θα ενταχθούν οι Ρομά στο κοινωνικό σύνολο, καθώς είναι ένας νομαδικός λαός ο οποίος ήρθε στην Ηπειρο πριν από αιώνες στην Ινδία, ενώ είναι ευρέως γνωστοί ως τσιγγάνοι.
Οι Ρομά στην Ευρώπη
«Σε μια εποχή της επαχθούς λιτότητας και επίμονης ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, οι μειονότητες και οι μετανάστες αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη πολιτική και οικονομική αντίδραση. Οι Ρομά οι οποίοι μαστίζονται από τη φτώχεια και ζουν σε άθλιες συνθήκες στέγασης στις παρυφές ορισμένων ευρωπαϊκών πόλεων, συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Εκτιμάται ότι 11 εκατομμύρια Ρομά είναι διάσπαρτα σε όλη την Ευρώπη», τονίζουν οι NYT.
 
newyorktimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...