Toyota FCV: Ένα αυτοκίνητο εξυπνότερο απ 'ολα

Υπάρχουν πρωτότυπα αυτοκίνητα, αλλά υπάρχουν και πρωτότυπα αυτοκίνητα . Η νέα γκάμα της Toyota παρέχει δυνατότητες για το αύριο, και παρουσιάστηκε στο Tokyo Motor Show. Δείχνει μάλιστα όλο το φάσμα της καινοτόμου σκέψης ενός κατασκευαστή.

Από τη μία πλευρά είναι η Toyota FCV , όπου το υδρογόνο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο και η εταιρεία σκέφτεται να το εισαγάγει κάποια στιγμή στην αγορά, το 2015 . Τρέχοντας σε ένα καλά αναπτυγμένο περιβάλλον με τεχνολογίες καθαρής ενέργειας που συναγωνίζεται τα ηλεκτρικά plug- ins, το τετράθυρο sedan διαθέτει αυτονομία πάνω από 300 μίλια και τη δυνατότητα να τροφοδοτήσει περίπου τόσο γρήγορα και εύκολα όσο το φυσικό αέριο ένα αυτοκίνητο. Από την άλλη πλευρά είναι η επιστημονικής φαντασίας FV2 , που μοιάζει με φουτουριστικό καλειδοσκόπιο μηχανικών τεχνολογικών καινοτομιών, για τις οποίες μπορεί να υπερηφανεύεται η εταιρεία. Κάνει μάλιστα τα αυτοκίνητα και πάλι απολαυστικά στην οδήγηση.
Στόχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι παρασύρει τους οδηγούς και να βάλει στην άκρη τη συμβατική λογική του συστήματος διεύθυνσης με το χέρι, κάνοντας το ίδιο με τη χρήση του σώματος και τις κινήσεις του στο σύνολό του. 
Και όπως όλα σχεδόν τα φουτουριστικά μοντέλα , τα συστήματα πληροφορικής του FV2, έχουν σχεδιαστεί για να είναι πολύ πιο έξυπνο από ο,τιδήποτε άλλο, τόσο πολύ έτσι ώστε να εξαπολύει κατάρες προς το μέρος μας απλά με τη σκέψη του.
Ως εκ τούτου, έρχεται εξοπλισμένο με αυτό που η Toyota αποκαλεί ένα "έξυπνο σύστημα μεταφορών" που επικοινωνεί με άλλα οχήματα και διαβάζει το οδικό περιβάλλον για να δημιουργήσει τις βέλτιστες πληροφορίες για την ασφάλεια , όπου κι αν βρίσκεται ένα όχημα, ακόμα και κρυμμένο σε ένα τυφλό σημείο ή σε μια διασταύρωση. Το αυτοκίνητο παρουσιάζει, επίσης, καινοτομίες όπως το "Project Heart Toyota" , μια συνεργασία μεταξύ της Toyota και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων που οδήγησε στη δημιουργία των δίδυμων ρομπότ που ονομάζονται Kirobo και Mirata , τα οποία έχουν φωνή και δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου .
Το αυτοκίνητο προσαρμόζει την τεχνολογία αυτή για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα για τη διάθεση του οδηγού και να αναλύει το οδηγικό προφίλ του κάθε ατόμου και άλλες συμπεριφορικές τάσεις , προκειμένου να προσφέρει μέχρι και συμβουλές σχετικά με τους πιθανούς προορισμούς και τρόπους για τη βελτίωση του οδηγού.
Το Verge αναφέρει ότι το ίδιο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας που μεταφέρει πληροφορίες για την κίνηση στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου, αλλάζει και χρώμα, σχεδόν σαν ένα δαχτυλίδι διάθεσης ανάλογα με την συναισθηματική κατάσταση του οδηγού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...