Έχτισαν από την αρχή το καμένο σπίτι πολύτεκνης οικογένειας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του σπιτιού πολύτεκνης οικογένειας από το Ξυλοπάροικο με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Τρικκαίων Θόδωρου Σπανού.

Ήταν το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου όταν το σπίτι της οικογένειας Ρέμπελου τυλίγονταν στις φλόγες και καταστρέφονταν ολοσχερώς.
Η φωτιά ξέσπασε από αποθήκη που είναι μεσοτοιχία με το σπίτι. Εκεί φυλάσσονταν πετρέλαιο και άλλα εύφλεκτα υλικά, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί πολύ γρήγορα. Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά η πολύτεκνη οικογένεια δειπνούσε μιας και ο πατέρας είχε την ονομαστική του εορτή.
Αμέσως έσπευσε όλο το χωριό να συνδράμει στη προσπάθεια κατάσβεσης, ενώ η Πυροσβεστική άργησε πολύ να φτάσει, σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων. Η ζημιά στο σπίτι, στην αποθήκη και στο αυτοκίνητο της οικογένειας που ήταν σταθμευμένο στο σημείο, ήταν ολοσχερής.
Λίγες ώρες αργότερα, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου ξεκινούσε απ’ την... αρχή η εκ βάθρων ανακαίνιση του σπιτιού. Η πρωτοβουλία ήταν άκρως συγκινητική, όπως και η ανταπόκριση του κόσμου.
Μέσα σε δυο μήνες το σπίτι ολοκληρώθηκε, εξοπλίστηκε πλήρως και το πρωί της Παρασκευής παραδόθηκε και πάλι στην οικογένεια, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του trikalavoice.gr. «Είναι το μεγαλύτερο δώρο της ζωής μου» δηλώνει ο Θόδωρος Σπανός «και μου χάρισε άπειρη ικανοποίηση να βλέπω στα μάτια αυτών των παιδιών ότι τους προσφέρθηκε ένα καινούριο σπίτι».

Πηγή: Trikalavoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...