ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Rising Ideas - Start Up Competition

8 Νοεμβρίου 2013
Έχεις μια επιχειρηματική ιδέα που πιστεύεις ότι θα ταράξει τα νερά; Έχεις μια ομάδα με ξεχωριστές γνώσεις εμπειρίες και δυνατότητες;

Δήλωσε τώρα συμμετοχή στο διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Rising Ideas - Start Up Competition που διοργανώνει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδος – ΕΣΥΝΕΔΕ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Καινοτομίας (Global Entrepreneurship WeekGEW). Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από έμπειρους επιχειρηματίες, μέντορες και επενδυτές.


Οι ιδέες που θα προκριθούν θα παρουσιαστούν από τις ομάδες τους ζωντανά σε κοινό και κριτές, στο Rising Ideas - Pitching Event, στις 27 Νοεμβρίου, στην Πάτρα, για να διεκδικήσουν incubation σε ένα νέο συνεργατικό χώρο, καθώς και acceleration από έμπειρους business coaches.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νέες, καινοτόμες ιδέες και επιχειρήσεις να γίνουν γνωστές στο ευρύ κοινό, να δικτυωθούν και να εξελιχθούν.

Ποια είναι τα κριτήρια συμμετοχής;
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν:
  • Υπό ίδρυση επιχειρήσεις ή νεοφυείς επιχειρήσεις με χρόνο ζωής μικρότερο των 5 ετών.
  • Επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση από επενδυτές.
  • Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που να έχουν δυνατότητες επέκτασης στο εξωτερικό.
Τα παραπάνω κριτήρια δεν υπόκεινται σε γεωγραφικούς ή ηλικιακούς περιορισμούς.

Με ποια κριτήρια θα κρίνουν οι αξιολογητές;
  • Πόσο καινοτόμα είναι η υπηρεσία ή το προϊόν;
  • Τι δυνατότητες επέκτασης έχει;
  • Σε ποιο στάδιο εξέλιξης είναι η επιχειρηματική ιδέα;
  • Υπάρχει proof of concept;

Ποια είναι η διαδικασία συμμετοχής;
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν προσεκτικά τη φόρμα συμμετοχής του διαγωνισμού, την οποία μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα www.gewpatras.org, και να την υποβάλουν μέχρι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013.

Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2012 η ομάδα αξιολογητών θα ανακοινώσει τις ομάδες που προκρίνονται στο Rising Ideas - Pitching Event.

Tην Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί το Rising Ideas - Pitching Event, στο χώρο «Μικρός Πρίγκιπας», 17:00 (Ρήγα Φεραίου 150, Πάτρα).

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.gewpatras.org ή επικοινωνήστε στο gewpatras@gmail.com


Χορηγοί:
Hubitat, Έπαθλον, Musical, SIG, Telematica, Mojo Radio, Caravel Patisserie, Τηλιγάδης, Οινοποιία Παρπαρούση, Φορτώσης, Σκιαδαρέσης, Digiland, e-adeia.gr


Λίγα λόγια για τον ΕΣΥΝΕΔΕ:

Ο «Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας» (ΕΣΥΝΕΔΕ) δημιουργήθηκε με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής παρουσίας της Νεανικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και τον ευρύτερο Παγκόσμιο Οικονομικό Χάρτη. Ο σύνδεσμος, σε συνεργασία με τους επιπλέον 8 τοπικούς ΕΣΥΝΕ στην Ελλάδα, επιδιώκει το συνεχή διάλογο με Διεθνείς Οργανώσεις, Ευρωπαϊκούς Φορείς και Κυβερνητικές Αρχές για την απλοποίηση και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα μας, την ευκολότερη πρόσβαση στην πληροφόρηση από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για θέματα ευρωπαϊκών πολιτικών και οδηγιών, καθώς και για πρακτικές που ωφελούν τη συνεργασία επιχειρηματιών διαφορετικής γενιάς.

Ο ΕΣΥΝΕΔΕ είναι μέλος της Ομοσπονδίας ΕΣΥΝΕ, η οποία αποτελεί το εθνικό μέλος της «Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών» (YES).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...