Τι να τρώτε όταν έχετε κακή διάθεση

Η χαρά και η λύπη συμβαδίζουν με το φαγητό. Όταν είμαστε χαρούμενοι θέλουμε να απολαύσουμε ένα ωραίο γεύμα , αλλά και όταν έχουμε κακή διάθεση σκεπτόμαστε να τσιμπήσουμε κάτι για να ξεχαστούμε.
Χρήσιμες συμβουλές για ανεβασμένη διάθεση, ειδικά όταν έχουμε τις «μαύρες» μας ή όταν είμαστε θυμωμένοι, δίνει ο Μιχαήλ Παπαχαραλάμπους, ειδικός παθολόγος, επθστημονικός Διευθυντής στην Ορθοβιοτική.


Όταν έχετε κακή διάθεση και είστε ιδιαίτερα στρεσαρισμένοι, προτιμήστε μια μακαρονάδα ολικής άλεσης με παρμεζάνα και ελαιόλαδο. Ο συνδυασμός αυτός, λόγω των βιταμινών Β, του υδατάνθρακα, των αμινοξέων και των Ω3, θα αποδειχθεί βάλσαμο για το νευρικό σας σύστημα.
Έρευνες δείχνουν ότι άνθρωποι που κρύβουν έντονο θυμό προτιμούν να καταναλώνουν σκληρές, τραγανιστές τροφές γιατί έτσι εκτονώνονται. 
Αφεθείτε λοιπόν μια στο τόσο σε έναν τραγανιστό πειρασμό, τσιπς στο φούρνο ή ξηρούς καρπούς, αν νιώθετε ότι το έχετε ανάγκη.
Επιλέξτε ένα σοκολατάκι υγείας ή ένα ρόφημα κακάο σε σκόνη αραιωμένο σε νερό ή άπαχο γάλα. Η λογική κατανάλωση της σοκολάτας περιορίζει το αίσθημα της σωματικής κούρασης, είναι απολαυστική για τις αισθήσεις, δημιουργεί ευφορία στον εγκέφαλο και χαλαρώνει τον οργανισμό.
onmed.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...