Καταγραφή των ζημιών από τον χθεσινό σεισμό στην Κρήτη

Σε καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,2 Ρίχτερ προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κρήτη.

Κλειστό παραμένει από το πρωί της Κυριακής το φαράγγι της Σαμαριάς, προκειμένου να ελεγχθεί ο δρυμός σε όλο το μήκος της διαδρομής και κυρίως σε σημεία που από το Σάββατο αναφέρθηκαν πτώσεις βράχων.
Έχει επίσης κλείσει ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί στο Θέρισο, σε όλο το μήκος του φαραγγιού, καθώς κρίθηκε σκόπιμο μετά την πτώση ενός μεγάλου βράχου να ελεγχθεί όλο το τμήμα της διαδρομής για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων. Ο έλεγχος γίνεται σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Χανίων.
Παράλληλα, ελέγχονται οι σχολικές μονάδες των Χανίων, ενώ συστάθηκαν επιτροπές ανά δήμο, τα μέλων των οποίων θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε όλα τα δημόσια κτήρια.
Στην περιφερειακή ενότητα Χανίων υπάρχουν αναφορές πολιτών για ρήγματα σε κυρίως παλιές οικίες. Οι αναφορές συγκεντρώνονται και θα ακολουθήσουν αυτοψίες από μηχανικούς.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι οι περισσότερες αναφορές έρχονται από την πόλη των Χανίων. Επιπλέον, έχουν αναφερθεί πτώση της μισής οροφής ακατοίκητης οικίας στη συνοικία Χαλέπα και πτώση τοιχίου παλιάς οικίας στην περιοχή των Εννιά Χωριών.
Οι πολίτες που διαπιστώνουν ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις μπορούν να τις δηλώνουν στα τηλέφωνα 28213-40100, 40101 και 40102.
Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από το πρωί της Δευτέρας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Βουλγαράκη «με την πρώτη εικόνα υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ζημιές είναι περιορισμένες, ωστόσο σαφής εικόνα θα υπάρχει όταν ολοκληρωθούν οι αυτοψίες».


Σε περιοχές κυρίως κοντά στην πόλη των Χανίων παρατηρήθηκαν σωματίδια στο νερό του δικτύου ύδρευσης, ωστόσο, σύμφωνα με τεχνικούς της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης - αποχέτευσης, αυτό παρατηρείται σε σημεία όπου υπάρχουν γεωτρήσεις μεγάλου βάθους και το δίκτυο δεν έχει υποστεί ζημιά. Πάντως, αρκετοί πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν εμφιαλωμένο νερό.
Την παλιά πόλη των Χανίων και την περιοχή της Κισσάμου, που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος το Σάββατο το βράδυ κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Χανίων εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν πιθανότητα ο κύριος, χαρακτηρίζοντας, ωστόσο, κρίσιμο το επόμενο 24ωρο.
Κανονικά λειτουργούν πλλέον όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες, καθώς με ευθύνη των ξενοδόχων έγινε ενημέρωση πρ
ος τους επισκέπτες που αυτή την περίοδο βρίσκονται στα Χανιά. 

tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ

    Αναλυτικότερα η πρόγνωση και η θεωρία στο www.tsiapas.gr

    Με αυτή την θεωρία μπορείτε να προβλέπετε τους σεισμούς τις εκρήξεις ηφαιστείων, να προσδιορίζετε που υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίων και γαιανθράκων (θέση και ποσότητα) και να ερμηνεύετε όλα τα γεωλογικά και γεωφυσικά φαινόμενα από την εποχή που η Γη ήταν σε διάπυρη κατάσταση μέχρι τώρα. (Δημιουργία – δομή και απόσπαση Σελήνης – αρχική ήπειρος και διάσπαση αυτής κ.α.). .
    Η θεωρία είναι πλήρως αποδεκτή χρησιμοποιείται διεθνώς σε όλους τους τομείς που αναφέρονται παραπάνω στα επιστημονικά συνέδρια(Ελληνικά και Διεθνή) είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε όλους τους τομείς(γεωλογία-γεωφυσική-αστροφυσική κα.)επαινείται από τους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων και ποτέ κανείς δεν είπε ή έγραψε κάτι αρνητικό για τμήμα ή το σύνολό της

    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

    Από τις 7 Σεπτεμβρίου είχαμε αναρτήσει την πρόγνωση του συγκεκριμένου σεισμού για χρόνο και μέγεθος και από τις 9 Οκτωβρίου το επίκεντρο.
    Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
    Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 13 Οκτωβρίου 2013.

    από spiros » Σάβ Σεπ 07, 2013 12:46 pm www.tsiapas.gr
    Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:

    2013-08-21 12:38:32.0 17.06 N 99.34 W 30 6.2 GUERRERO, MEXICO
    http://static2.emsc.eu/Images/EVID/33/3 ... gional.jpg

    αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους στην Ελλάδα, γύρω στις 13 Οκτωβρίου 2013.

    Η πρόγνωση ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 9 Οκτωβρίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

    Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

    Σεισμός 6,2R δυτικά της Κρήτης
    Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013, 16:15

    Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,2R σημειώθηκε στις 16.11 το απόγευμα σε υποθαλάσσια περιοχή δυτικά των Χανίων της Κρήτης σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.


    ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
    Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ
    ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ
    spiros » Παρ Μάιος 24, 2013 10:39 am
    Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 14 Ιουνίου 2013
    Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε:

    2013-04-22 01:16:38.018.23 N 102.05 W 70 6.1 MICHOACAN, MEXICO
    http://static1.emsc.eu/Images/EVID/31/3 ... gional.jpg

    αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός ή σμήνος μικρότερου μεγέθους, στην Ελλάδα
    γύρω στις 14 Ιουνίου 2013.
    Η πρόβλεψη ακυρώνεται, ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 10 Ιουνίου 2013 εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.

    Επίσης στις 9 Ιουνίου 2013 είχαμε στείλει το παρακάτω μήνυμα - Πρόγνωση στο Παρατηρητήριο Σεισμών στη zougla.gr στον σεισμολόγο κ. Χουλιάρα


    …………Το μήνυμα δεν ήταν προσωπικό αλλά στην ιστοσελίδα zougla.gr στο τμήμα «παρατηρητήριο σεισμών» και από εκεί θα ήταν ωφέλιμη η απάντηση γιατί σε
    περιόδους σεισμών πάρα πολλοί άνθρωποι μας παρακολουθούν.

    Ευκαιρίας δοθείσης, επειδή στις 14 Ιουνίου περιμένουμε κάτι ισχυρό (6+ R) αν δεν υπάρξει γύρω στις 10 ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία ,
    αν παρατηρήσετε αύξηση θερμοκρασίας του φλοιού που είναι το πιο αξιόπιστο πρόδρομο φαινόμενο για τον ακριβή προσδιορισμό του επικέντρου, να ενημερώσετε
    τον κ. Σπύρο Χαραλαμπόπουλο που ασχολείται με τις προβλέψεις, για να ενημερώσει έγκαιρα τους πολυπληθείς αναγνώστες σας και αναγνώστες μας.

    Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ
    M 6.2 - CRETE, GREECE - 2013-06-15 16:11:00 UTC[/b]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...