Δείτε πως είναι σήμερα το Norman Atlantic [ΦΩΤΟ]

Στο λιμάνι του Μπρίντιζι στην Ιταλία βρίσκεται, πλέον, το κουφάρι του πλοίου Norman Atlantic, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, παρασύροντας στο θάνατο δέκα άτομα. Το πλοίο με 478 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 234 Έλληνες, βρισκόταν ανοιχτά της Κέρκυρας, στην περιοχή των Οθωνών, όταν ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ, από άγνωστη αιτία.

Το πλοίο έχει ήδη τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το μαύρο κουτί, για το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Θα πρέπει να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ ταξίδευαν μετανάστες και οδηγοί, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κοιμηθούν μέσα στα φορτηγά τους.

Η ιταλική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά του πλοιοκτήτη Κάρλο Βιζεντίνι και του κυβερνήτη του Norman Atlantic, Αρτζίλιο Τζακομάτσι. Οι δύο άντρες κατηγορούνται για πολλαπλή ανθρωποκτονία, ναυάγιο και πρόκληση τραυμάτων εξ αμελείας.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsa δίωξη ασκήθηκε και σε βάρος δύο εκπροσώπων της εταιρίας ΑΝΕΚ και δυο μελών του πληρώματος, με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και πρόκλησης ναυαγίου εξ αμελείας.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες από το πλοίο όπως είναι σήμερα…

























 


parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...