ΦΤΙΑΞΕ: Σουβέρ από σελίδες περιοδικών

Από τις πιο πρωτότυπες κατασκευές χειροποίητων σουβέρ και με σχεδόνμηδενικό κόστος, αφού εκτός από σελίδεςπεριοδικών θα χρειαστείτε μόνον κόλλα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους κόλλα για χαρτί, αν και το ευκολότερο και με τελειότερο αποτέλεσμα είναι το θερμοκολλητικό πιστόλι.
Τα σουβέρ αυτά μπορεί να έχουνστρογγυλό,τετράγωνο ή όποιο άλλο σχήμα εσείς θέλετε ανάλογα με τον τρόπο που θα τυλίξετε τις σελίδες και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής θα πρέπει απαραίτητα να περαστούν με 3-4 χέριαπροστατευτικό βερνίκι σαν αυτό που χρησιμοποιούμε στο τελικό στάδιο του decoupage και το οποίο θααδιαβροχοποιήσει το χαρτί και θα το προστατέψει απόφθορές.
H γενική ...φιλοσοφία είναι ίδια με εκείνη του γενικού τρόπου κατασκευής διακοσμητικών αντικειμένων από σελίδες χαρτιού.

Κόβετε κάθε σελίδα περιοδικού κατά μήκος σε κομμάτια πλάτους περίπου 4-5 εκατοστών.
Γυρίζετε τις άκρες κάθε κομματιού προς τα μέσα,ισιώνετε εντελώς το χαρτί με έναν χαρτοκόπτη, ένα κέρμα ή όποιο άλλο αντικείμενο σας εξυπηρετεί και διπλώνετε μία ή δύο φορές το χαρτί ώστε να προκύψει μια χάρτινη λωρίδα με φάρδος περίπου ενός εκατοστού. Φτιάχνετε όσες τέτοιες λωρίδες σας χρειάζονται ανάλογα με το μέγεθος του σουβέρ που θα κατασκευάσετε και ξεκινάτε ναδιπλώνετε το χαρτί για να του δώσετε το επιθυμητό σχήμα.  

Τυλίγετε σφιχτά την άκρη της πρώτης χάρτινης λωρίδας 2-3 φορές γύρω από ένα καλαμάκι, ξυλάκι κλπ. για να δημιουργηθεί το "κέντρο" της κατασκευής καισυγκρατώντας γερά με το χέρι σας τραβάτε το καλαμάκι, απλώνετε κόλλα στο χαρτί και συνεχίζετε να το τυλίγετε κυκλικά.

Το τύλιγμα θα πρέπει να είναι όσο πιο σφιχτό. Λίγο πριν το τέλος της πρώτης λωρίδας απλώνεται κόλλαστο τελείωμα και κολλάτε την επόμενη συνεχίζοντας την κατασκευή με τον ίδιοτρόπο έως η χάρτινησπείρα να αποκτήσει το μέγεθος - διάμετρο που θέλετε.
Στην κάτω όψη ενός τέτοιου χάρτινου σουβέρ, αφού απλώσετε ατλακόλ ή οποιοδήποτε είδος διαφανούς κόλλας γενικής χρήσης μπορείτε να κολλήσετε ένα χαρτόνι ή ένα κομμάτι τσόχα ακριβώς στο μέγεθος του σουβέρ που θα το κάνει πιο σταθερό, ενώ και στο εξωτερικό τους μέρος μπορεί στο τέλος της κατασκευής να κολληθεί κορδέλα, σκοινί, σπάγγος κλπ.
Για να φτιάξετε τετράγωνασουβέρ από σελίδες περιοδικών η μόνηδιαφορά ότι θα πρέπει σε αυτόν τον σχηματισμό να τυλιχτούν οι χάρτινεςλωρίδες.
Τις ισιώνετε εντελώς με χαρτοκόπτη ή ένα κέρμα και ξεκινάτε να δημιουργείτε συνεχόμενα τετράγωνα με όσο πιο "ξεκάθαρες" γωνίες στερεώνοντας τμηματικά τις χάρτινες σειρές μεταξύ τους με κόλλα.

Εκτός από το κεντρικόκομμάτι που τα τετράγωνα είναι πολύ μικρά και ίσως σας δυσκολέψουν ελαφρά, οι τετράγωνες κατασκευές αυτού του τύπου είναι στην πραγματικότητα ευκολότερες από τις στρογγυλές αφού δεν έχετε να προσέξετε τόσο το σφιχτό τύλιγμα αλλά αποκλειστικά το πάχος όλων των χάρτινων λωρίδων που θα δημιουργήσετε να είναι ακριβώς το ίδιο ώστε σε όλα τασημεία της η κατασκευή να είναι ομοιόμορφη.
Τετράγωνα χάρτινα σουβέρ από σελίδεςπεριοδικών μπορείτε βεβαίως να δημιουργήσετε και σε άλλουςσχηματισμούς όπως π.χ από κυλίνδρους χαρτιού ίδιου μεγέθους που θασυνθέσετε δημιουργώντας τετράγωνο σχήμα, ενώ ειδικά στα τετράγωνα σουβέρ πολύπρακτικό είναι να δουλέψετε χρησιμοποιώντας ως "οδηγό" ένα οποιοδήποτε σουβέρ ανάλογου σχήματος που πάνω του θα κολλήσετε τις λωρίδες χαρτιού και στο τέλος θα αποτελεί και την έτοιμη βάση που θα κάνει την όλη κατασκευή πιο σταθερή.

Tip: Για να δώσετε ομοιόμορφηεμφάνιση σε ένα σετ τέτοιων σουβέρ, επιλέξτε  ίδιες ακριβώς σελίδες ή και χαρτίπεριτυλίγματος και φτιάξτε με αυτές την τελευταία εξωτερική σειρά της κάθε κατασκευής έτσι ώστε είτε όλα τα κομμάτια είτε π.χ ανά 2-3 μεταξύ τους να έχουν την ίδια όψη-απόχρωση στην εξωτερική πλευρά τους. 































ΠΗΓΕΣ:
blogger.com/null
craftstylish.com
thesunnystudioblog.com
hipcycle.com
ems-brainstorm.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...