Γιατί καθυστερεί η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

Μέχρι χθες θα έπρεπε να είχε πιστωθεί στους λογαριασμούς 450.000 δικαιούχων που υπέβαλαν αιτήσεις χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης έως τα τέλη Οκτωβρίου η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμη από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχετική εγκύκλιος που να αποσαφηνίζει ότι το επίδομα δεν μπορεί να κατασχεθεί για άλλες οφειλές, όπως γράφει το in.gr. Αυτή η πρόβλεψη πάντως ήδη υπάρχει στη σχετική υπουργική απόφαση με την οποία επεκτάθηκε η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και για την χειμερινή περίοδο 2014/2015.
Σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία, η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης είχε μέχρι την 1η Νοεμβρίου δεχθεί 500.000 επισκέψεις φορολογουμένων , με τους 450.000 εξ αυτών να αιτούνται το επίδομα και την προκαταβολή του 25%.
Σημειώνεται πως η προκαταβολή και το επίδομα θα έπρεπε κανονικά μετά την παρέλευση 20ημέρου να κατατεθούν στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών.
Υπενθυμίζεται, ότι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζει ο δικαιούχος και ότι η ποσότητα λίτρων για την οποία θα χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α' ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στην Β' ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ' ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ' ζώνη. Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο θα χορηγείται το επίδομα είναι τα 120 τ.μ. Βάσει των εν λόγω κριτηρίων τα συνολικά ποσά του επιδόματος θα κυμανθούν από 52,50 έως και 1.050 ευρώ.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...