Ποιες παραλίες είναι ακατάλληλες σε Αττική, Ευβοϊκό και Κορινθιακό - Έρευνα του ΠΑΚΟΕ

Έρευνα στις παραλίες του νομού Αττικής και των γύρω περιοχών διενήργησε και φέτος τοΠανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνώνμε σκοπό να αξιολογήσει την ποιότητα των υδάτων και την καταλληλότητά τους για κολύμβηση.
Συνολικά συλλέχθηκαν και αναλύθηκαν στα μικροβιολογικά εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ τα ύδατα σε 217 παραλίες κατά την περίοδο 2-31 Μαΐου 2014.

Από τα 217 σημεία που ελέγχθηκαν, 109 θάλασσες κρίθηκαν κατάλληλες για κολύμβηση (Κ) (50,23%) και 108 ακατάλληλες (Α) (49,77%) . Οι τιμές δίπλα σε κάθε περιοχή είναι αποτέλεσμα τριπλής δειγματοληψίας σε κάθε σημείο ώστε τα αποτελέσματα να είναι ακόμη πιο αξιόπιστα και ακριβή.

Προσοχή: Ακατάλληλες Θάλασσες

Το ποσοστό των ακτών που σύμφωνα με τους ελέγχους του ΠΑΚΟΕ κρίνονται ακατάλληλες για κολύμβηση διότι δεν πληρούν τα πρότυπα για την ποιότητα των υδάτων και αναμένεται να αναρτηθούν πινακίδες που θα αναγράφουν «απαγορεύεται η κολύμβηση» είναι οι εξής:

- Όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία, διυλιστήρια, διαλυτήρια πλοίων κ.α.

- Οι παραλίες από το Φάρο Αυλίδας μέχρι Χαλκούτσι σε ποσοστό 62,07% (βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Οι παραλίες από το Χαλκούτσι έως τους Άγιους Αποστόλους σε ποσοστό 55,26%. (βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Η περιοχή από τον Πειραιά έως Καβούρι με ποσοστό ακατάλληλων ακτών 59,09%.(βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Στην περιοχή του Σαρωνικού από την Βουλιαγμένη έως το Σούνιο βρέθηκαν ακατάλληλες παραλίες σε ποσοστό 26,19%.(βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Ανατολική Αττική από τον Σχοινιά έως το Λαύριο κρίθηκε το 39,02% των ακτών ακατάλληλο σε σύνολο 41 ακτών που αναλύθηκαν.(βλέπε πίνακες-χάρτες)

- Δυτική Αττική από το Πέραμα έως την Κόρινθο το ποσοστό των ακατάλληλων ακτών ανέρχεται σε 64,44% (βλέπε πίνακες-χάρτες)

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση, οι αρμόδιες Διευθύνσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι λιμενικές αρχές και ο ΕΟΤ υποχρεούνται να συνεργασθούν για την εφαρμογή ανασταλτικών μέτρων, με ιδιαίτερη έμφαση στη σήμανση περί της ακαταλληλότητας των ακτών κολύμβησης.


Αναλυτικά ο κατάλογος με τις παραλίες ΕΔΩ

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...