Σολομός με λαχανικά στη λαδόκολλα

Ένα από τα πιο γευστικά και υγιεινά ψάρια –λόγω Ω3-  «κλείνεται» σε πακέτο και σιγοψήνεται με λαχανικά. Μια πεντανόστιμη, αγαπημένη συνταγή.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 ΛΕΠΤΑ

Υλικά

4 φιλέτα σολομού μικρά, κατεψυγμένα
4 πατάτες μικρές, βρασμένες, κομμένες στη μέση
8-10 καρότα baby
1 κολοκυθάκι μέτριο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαργαρίνη
Χυμό από 1  λεμόνι
2 κ.γ. μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις πατάτες. Βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώστε τις και κόψτε τις πατάτες στη μέση. Πλύνετε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε τις άκρες τους και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες.

Αδειάστε τα λαχανικά μαζί με τα καροτάκια baby σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα φιλέτα σολομού. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι και ρίξε το στο μπολ καθώς και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε ελαφρώς, προσέχοντας να μην «τραυματίσετε» τα φιλέτα του σολομού.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα. Διπλώστε στη μέση 4 λαδόκολλες. Βάλτε σε κάθε λαδόκολα από ένα φιλέτο σολομού και μοιράστε ισόποσα το μείγμα των λαχανικών. Βάλτε από πάνω ½ κουταλιά της σούπας μαργαρίνη σε κάθε φιλέτο και κλείστε τις λαδόκολλες σε πακέτο για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.

Ψήστε το σολομό με τα λαχανικά στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180 °C στον αέρα για περίπου 20΄. Μεταφέρετε κάθε πακέτο σε ένα πιάτο. Ανοίξτε προσεκτικά τις λαδόκολλες και σερβίρετε.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...