Ανασφάλιστη μητέρα "έσβησε" στη Μυτιλήνη

Την αδυναμία της να αγοράσει τα φάρμακα της, πλήρωσε με τη ζωή της μια 40χρονη γυναίκα από τη Μυτιλήνη, μητέρα δύο παιδιών. Η γυναίκα, που ήταν ανασφάλιστη αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να μη λαμβάνει την απαραίτητη αγωγή για την υπέρταση, γεγονός που την οδήγησε στο θάνατο. H φτώχεια νίκησε μια 40χρονη μητέρα δύο παιδιών, που ανήμπορη να πληρώνει τα φάρμακα για την υπέρταση απ’ την οποία έπασχε, «έσβησε» την Τρίτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά από βαρύ ισχαιμικό επεισόδιο.
Η 40χρονη απ’ τη Μυτιλήνη εισήχθη με εγκεφαλικό στο Βοστάνειο την προηγούμενη βδομάδα, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, μετά από κλήση της μικρής κόρης της στο ΕΚΑΒ. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία τις επόμενες μέρες, με αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη μάχη με τη ζωή.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου δεν μπόρεσαν σε αυτές τις λίγες μέρες να βελτιώσουν την κατάστασή της, μια και η υγεία της είχε επιβαρυνθεί σε υπερθετικό βαθμό, αφού όπως αποδείχτηκε για μεγάλο διάστημα η 40χρονη δε λάμβανε τα απαραίτητα φάρμακα για την αντιμετώπιση της αρτηριακής υπέρτασης.

Έχασε τη ζωή της για λίγα ευρώ

Όπως διαβάζουμε στο emprosnet, το τελευταίο διάστημα, η γυναίκα βρισκόταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Όχι πως ποτέ ήταν ευκατάστατη, αφού πάντα έπρεπε να φροντίζει μόνη της τα δύο της παιδιά, αποκλειστικά με τη δουλειά της. Αν και δούλευε περιστασιακά τον τελευταίο καιρό, το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και η ίδια αδυνατούσε να πληρώσει ακόμα και τα λιγοστά ευρώ που απαιτούνταν για να λαμβάνει τακτικά τα φάρμακά της. «Την είχαμε γνωρίσει, είχαμε καταλάβει ότι έχει οικονομικό πρόβλημα, ποτέ όμως η ίδια δεν το ανέφερε. Ούτε είχαμε καταλάβει ότι ήταν ανασφάλιστη», εξομολογούνται στο «Εμπρός» νοσηλεύτριες που έζησαν από κοντά τη μονογονεϊκή οικογένεια, μη έχοντας ακόμα ξεπεράσει το σοκ από το θάνατο της πολύ νέας σε ηλικία μητέρας δύο παιδιών.

Η άτυχη γυναίκα δούλευε περιστασιακά τον τελευταίο καιρό, το βιβλιάριο υγείας της είχε λήξει προ πολλού και η ίδια αδυνατούσε να πληρώσει ακόμα και τα λιγοστά ευρώ που απαιτούνταν για να λαμβάνει τακτικά τα φάρμακά της

«Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε ότι για μερικά φάρμακα τόσο νέα γυναίκα έχασε τη ζωή της», ανέφεραν στην εφημερίδα "Εμπρός" εργαζόμενοι. Από την άλλη, ο γιατρός που ανέλαβε την περίπτωσή της, διαβεβαίωσε ότι αν έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη με τη ζωή.

Ας σημειωθεί ότι τα εν λόγω φάρμακα «ανέρχονται έως και τα 100 ευρώ, αλλά για την περίπτωσή της μπορούσε να βρει κάποια που κυμαίνονταν από οκτώ έως δέκα ευρώ για την αρτηριακή πίεση από την οποία έπασχε», διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση ο γιατρός που την εξέταζε. «Σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτές τις παθήσεις, μόνο η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση».

Ο γιατρός που ανέλαβε την περίπτωσή της 40χρονης μητέρας, διαβεβαίωσε ότι αν έπαιρνε τα φάρμακά της, δε θα έχανε τη μάχη με τη ζωή.

Στην ερώτηση γιατί η 40χρονη δεν απευθύνθηκε σε κοινωνικό φαρμακείο ή δεν ζήτησε φάρμακα από το νοσοκομείο μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού απάντησε πως η 40χρονη ήταν πολύ περήφανη για να δείξει είτε στο ιατρικό προσωπικό είτε σε υπηρεσίες του Δήμου ότι «έχει ανάγκη», καθώς γι’ αυτήν «θα ήταν σα να ζητούσε ελεημοσύνη, ενώ το μόνο που ήθελε ήταν μια σταθερή δουλειά για κάποιο διάστημα, προκειμένου να συμπληρώσει τα ένσημα και να έχει ασφαλιστική κάλυψη».

Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας, δήλωσε σχετικά: «Για τους ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, πάντα το προσωπικό του ιδρύματος μεριμνά. Αρκεί όμως εκείνοι να απευθυνθούν εγκαίρως».

ΠΗΓΗ 1: newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...