Υποτροφίες για νέους Έλληνες επαγγελματίες -Θα εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ

Την ευκαιρία να εργαστούν σε 20 κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ θα έχουν νέοι και έμπειροι Ελληνες επαγγελματίες, μέσω ενός νέου προγράμματος υποτροφιών. 
Πρόκειται για το «Fellowship for a New Economy», το οποίο ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία. Μέσω του προγράμματος, οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να δουλέψουν για ένα χρόνο σε κορυφαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, όπου θα ενισχύουν τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών τομέων για την εθνική οικονομία.
Η υποτροφία περιλαμβάνει 35.000-45.000 δολάρια, για την κάλυψη του κόστους διαβίωσης, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα θα προσφέρει ασφάλεια υγείας σε όλους τους υπότροφους, καθώς και στήριξη αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης και τη διαδικασία έκδοσης βίζα τύπου J-1 (βίζα επ’ανταλλαγής επισκέπτη).
Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών υποτροφίες:
1) Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.
2) Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον έναν χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας www.thehellenicinitiative.com/fellowship. Η επιλογή θα γίνει έως τον Ιούλιο, ενώ οι υπότροφοι θα αρχίσουν να εργάζονται στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...