Κρέμα σοκολάτα διαίτης

Από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά
(Μερίδες 8)


    500 γρ. γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
    20 γρ. κακάο
    30 γρ. ζάχαρη σκούρα καστανή
    20 γρ. κορν φλάουρ
    300 γρ. κουβερτούρα 52 - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια


Διαδικασία 


Ρίχνουμε το γάλα με το κακάο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό. Προτού το γάλα πάρει βράση, αδειάζουμε το μείγμα του κορν φλάουρ μέσα σε αυτό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.

Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε πάνω σε παγάκια. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου κρυώσει. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε η κρέμα να έχει βελούδινη, λεία και γυαλιστερή υφή, χωρίς να πιάσει κρούστα.

Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή ποτήρια και σερβίρουμε ή διατηρούμε στο ψυγείο.


Διατροφικό σχόλιο  

Με μόνο 247 θερμίδες ανά μερίδα απολαμβάνουμε σοκολάτα χωρίς ενοχές.



ΠΗΓΗ-ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...