«Έξυπνο» σουτιέν για την καταπολέμηση της συναισθηματικής υπερφαγίας

Η Microsoft ενώνει τις δυνάμεις της με μηχανικούς από τα πανεπιστήμια του Rochester και του Southampton προκειμένου να αναπτύξουν από κοινού ένα «έξυπνο» σουτιέν που θα αντιλαμβάνεται τη συναισθηματική κατάσταση αυτής που θα το φορά, ώστε να την αποτρέπει από το να τρώει! Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένου σουτιέν φιλοδοξεί στον έλεγχο της συναισθηματικής υπερφαγίας.
Οι ερευνητές στοχεύουν ώστε η συσκευή να αποτρέπει την κατανάλωση του φαγητού βασιζόμενο στη συναισθηματική κατάσταση, καθώς όπως διαπίστωσαν από σχετικές έρευνες υπάρχει σημαντική συσχέτιση μεταξύ της παρόρμησης για κατανάλωση τροφής με συναισθήματα άγχους, πλήξης και κατάθλιψης.

Όπως όμως ανέφεραν οι συμμετέχοντες τέτοιων ερευνών, αν και είχαν επίγνωση της σχέσης αυτών των δύο, αυτό δεν τους βοήθησε να ελέγξουν αυτή τη συσχέτιση.

Η ερευνητική ομάδα σχεδίασε και ανέπτυξε έναν αισθητήρα καθώς και μια μονάδα ανάλυσης που θα καταγράφει καρδιογραφήματα και την ηλεκτρική αντίσταση του δέρματος (GSR) και θα τα «μεταφράζει» στο συναίσθημα του χρήστη.

Τα δεδομένα θα γνωστοποιούνται στο χρήστη, ώστε να βοηθηθεί να διαχειριστεί το συναίσθημα που νιώθει.

Η συσκευή που ακόμη αναπτύσσεται, δοκιμάστηκε σε 4 γυναίκες ώστε να διαπιστωθεί αν η συναισθηματική κατάσταση θα μπορούσε με γίνει αντιληπτή από τα δεδομένα του αισθητήρα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...