Παραδόθηκε στο κοινό η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης

Η παραλία παραδόθηκε μεταμορφωμένη και ενιαία επιτρέποντας σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν ελεύθερα και να καλύπτουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το λιμάνι.

Η βροχή και το κρύο δεν ήταν αρκετά για να κρατήσουν τους Θεσσαλονικείς μακριά από την ανακαινισμένη παραλία. Μετά από 2,5 χρόνια, σήμερα πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη, παραδόθηκε σε χρήση ενιαίο το παραλιακό μέτωπο της πόλης.
Τα νέα πάρκα, ο Κήπος των Γλυπτών, ο Κήπος της Μεσογείου, ο Κήπος του Φωκά, ο Κήπος των Εποχών, ο Κήπος της Άμμου, ο Κήπος του Απογευματινού Ήλιου και ο Κήπος του Αλέξανδρου, κέρδισαν τις εντυπώσεις και τα βλέμματα θαυμασμού.
Η παραλία παραδόθηκε μεταμορφωμένη και ενιαία και από δω και στο εξής δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να περπατούν ελεύθερα και να καλύπτουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων από την περιοχή του Ποσειδωνίου έως το λιμάνι.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από στελέχη της διοίκησης του, πήρε μια πρώτη γεύση της παραλίας στο κομμάτι από τον Λευκό Πύργο έως τους Ναυταθλητικούς Ομίλους. Σε δηλώσεις του υποστήριξε πως σήμερα ήταν μια άτυπη παράδοση, ενώ η επίσημη παράδοση και τα εγκαίνια θα γίνουν την Άνοιξη.
Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου ήταν ένα έργο που σχεδίασε η διοίκηση του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Τα πέντε πρώτα πάρκα υλοποιήθηκαν επί θητείας του και παραδόθηκαν το 2008, ενώ διενεργήθηκε και ο διαγωνισμός για τα άλλα εφτά τα οποία παραδόθηκαν τώρα σε χρήση.
Παράλληλα, σήμερα η παράδοση της νέας παραλίας συνδυάστηκε με την πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησης της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα. Οι δημότες χωρίς τα αυτοκίνητα τους είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θάλασσα και να περπατήσουν ελεύθερα κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής.
Η σημερινή μέρα είναι γιορτινή για τη Θεσσαλονίκη καθώς πραγματοποιούνται σε κεντρικά σημεία δεκάδες ψυχαγωγικές δράσεις, μεταξύ των οποίων χορός, μουσική, εκδηλώσεις για παιδιά, ενημέρωση για την ασθένεια του AIDS.

Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...