Ασφαλιστικές απάτες εκατομμυρίων

Ασφαλιστικές απάτες εκατομμυρίων
Στήνουν τρακαρίσματα, ζητούν υπερκοστολογημένα τιμολόγια ή κλέβουν ακόμα και τα ίδια τους τα αυτοκίνητα για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα.

Μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις βρίσκονται καθημερινά τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών, που βλέπουν να «φουντώνουν» οι κομπίνες είτε από πολυμελή κυκλώματα είτε και από απλούς ασφαλισμένους που θέλουν να βγάλουν εύκολα κάποια χρήματα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το ποσοστό ασφαλιστικών απατών υπολογίζεται ότι ανέρχεται από 375 έως και 500 εκατ. ευρώ ετησίως και αφορά στο 15%-20% του συνολικού τζίρου της αγοράς, ενώ σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες μπορεί να φτάσει και το 40% των συνολικών αποζημιώσεων.
«Καθημερινά καλούμαστε να ανακαλύψουμε τεχνικές ντεντέκτιβ εάν οι ζημιές είναι αληθινές ή σκηνοθετημένες. Οι ασφαλισμένοι μαζί με φίλους ή συγγενείς στήνουν τα αμάξια τους σε ερημικές τοποθεσίες γιατί δεν μπορούν να τα πουλήσουν και τα τρακάρουν με στόχο να πάρουν χρήματα από τις ασφαλιστικές. Έτσι, από το τίποτα ξαφνικά βρίσκονται με 5.000 ευρώ. Σε περιπτώσεις πολυτελών αυτοκινήτων, που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν, τα τρακάρουν για να πάρουν τουλάχιστον 40.000 ευρώ» λέει στον «ΤτΚ», ο μηχανολόγος, τεχνικός προϊστάμενος και υπεύθυνος πραγματογνώμονας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, Κωνσταντίνος Κοκαλίτσας.

Πηγή: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
LINK 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...