Νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού


Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη 13/11 από τα δυτικά με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Την Πέμπτη 14/11 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα αντολικά και νότια. Τονίζεται ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνοδευτούν από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή. Πιο αναλυτικά:
Την Τετάρτη 13/11 οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται κατά τόπους, σταδιακά στα δυτικά και στην Πελοπόννησο θα ενταθούν σημαντικά, ενώ μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.
Την Πέμπτη 14/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στο Κεντρικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και από αργά το απόγευμα στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν, ενώ στο Αιγαίο οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 πιθανόν τοπικά τα 8 μποφόρ.
Την Παρασκευή 15/11 σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα με τις καταιγίδες να περιορίζονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.
Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.
Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. 

meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...