Διαθέσιμα από χθες τα Windows 8.1 στην Ελλάδα

Διαθέσιμη για ...κατέβασμα είναι από το απόγευμα της Πέμπτης , η ανανεωμένη έκδοση 8.1 του λειτουργικού συστήματος Windows 8 της Microsoft...



 Η αναβάθμιση θα διατίθεται δωρεάν σε ήδη κατόχους των Windows 8 μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Windows Store.

Η αναβάθμιση λύνει ορισμένα προβλήματα που είχαν οι χρήστες με τα Windows 8 και προσθέτει νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες στο λογισμικό, που πρωτοκυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2012.

Φυσικά παραμένει το κεντρικό «υβριδικό» χαρακτηριστικό των Windows 8, δηλαδή ότι επιτρέπουν στον χρήστη να δουλέψει είτε με τον κλασικό τρόπο του ποντικιού και του πληκτρολογίου, είτε με τον εναλλακτικό τρόπο της αφής, όπως στους υπολογιστές-ταμπλέτες.

Μεταξύ των «ανανεώσεων» επιστρέφει και το κουμπί «Έναρξη», αλλά όχι ακριβώς με τν ίδιο τρόπο που λειτουργούσε σε προγενέστερες εκδοχές των Windows. Πλέον, το «Start» επαναφέρει το χρήστη στην οθόνη των Windows 8 με τους τίτλους προγραμμάτων και εφαρμογών. Εάν πατηθεί παρατεταμένα, η «Έναρξη» φέρνει στην οθόνη κρίσιμες Ρυθμίσεις, όπως τον Πίνακα Ελέγχου.

Παράλληλα, μεταξύ πολλών άλλων μικρών αλλαγών, οι εφαρμογές του υπολογιστή ενημερώνονται αυτόματα πλέον στ παρασκήνιο, δίχως να ταλαιπωρούν διαρκώς το χρήση ζητώντας του να πάει στο Windows Store.

Η κυκλοφορία της νέας έκδοσης γίνεται σε μια εποχή όπου οι πωλήσεις επιτραπέζιων και φορητών υπολογιστών «πέφτουν», διεθνώς λόγω του ανταγωνισμού από τις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, αλλά κ σε μια μεταβατική περίοδο για την ίδια την Microsoft, η οποία αναζητά ένα νέο επικεφαλής που θα αντικαταστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Στίβεν Μπάλμερ, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σχεδιάζει να αποσυρθεί.

Οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα, καθώς και μεμονωμένα «πακέτα» του λογισμικού, θα αρχίσουν να πωλούνται στα καταστήματα από σήμερα Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...