Σκότωσαν μεγαλέμπορο κοκαΐνης ντυμένοι κλόουν!

Άνδρες ντυμένοι κλόουν σκότωσαν τον 63χρονο "βαρόνος" των ναρκωτικών, Francisco Rafael Arellano Felix, ο οποίος νωρίτερα βρισκόταν σε παιδικό πάρτι στο Cabo San Lucas του Μεξικού.Ο Arellano Felix πυροβολήθηκε εξ επαφής με δύο σφαίρες, "μία στον θώρακα και μία στο κεφάλι", όπως αναφέρει ο εισαγγελέας Isai Arias, από εκτελεστές με με περούκες και κόκκινες μύτες που εισέβαλαν στο πάρτι. Στην ίδια εκδήλωση βρίσκονταν πάνω από 100 άτομα, ανάμεσα τους και αστέρες του καλλιτεχνικού και αθλητικού στερεώματος της χώρας.


Οι "κλόουν" εγκατέλειψαν στη συνέχεια τη σκηνή ανενόχλητοι και παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία για τον εντοπισμό τους, παραμένουν ασύλληπτοι.

Ο 63χρονος Francisco Rafael Arellano Felix ήταν ο μεγαλύτερος από τα εφτά αδέλφια Arellano Felix, του διαβόητου καρτέλ της Τιχουάνα που πριν λίγα χρόνια κυριαρχούσε στη διακίνηση ναρκωτικών μεταξύ Μεξικού και Καλιφόρνια και απαθανατίστηκε στο σινεμά μέσα από την ταινία του Στίβεν Σόντερμπεργκ, "Traffic".

Το καρτέλ μπήκε στα πρωτοσέλιδα του παγκόσμιου Τύπου το 2006, όταν ανακαλύφθηκε ότι τα μέλη του είχαν διανοίξει τούνελ από την Τιχουάνα στην Καλιφόρνια για την ασφαλέστερη διακίνηση των ουσιών του θανάτου.

Ο ίδιος ο Francisco Rafael Arellano Felix, είχε συλληφθεί το 1980 στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια για εμπορία ναρκωτικών, επέστρεψε όμως στο Μεξικό μετά την αναστολή της ποινής του. Το 1993 συνελήφθη εκ νέου στο Μεξικό και φυλακίστηκε με κατηγορίες εμπορίας ναρκωτικών.

Στη συνέχεια, εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2006, όπου καταδικάστηκε και πάλι σε 6 χρόνια φυλάκισης όταν αποπειράθηκε να πουλήσει παράνομες ουσίες σε μυστικό πράκτορα. Το 2008 όμως απελευθερώθηκε λόγω καλής διαγωγής και επαναπατρίσθηκε στο Μεξικό.

Από τα υπόλοιπα αδέλφια, ο ένας σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία το 2002, ενώ τρία ακόμα εκτίουν την ποινή τους σε αμερικανικές φυλακές. Το αποδυναμωμένο καρτέλ λειτουργεί πλέον με την αδελφή των εφτά, Enedina και τον γιο της Fernando στο τιμόνι, που είναι γνωστός ως "Μηχανικός".

Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...