Τα τρόφιμα-εχθροί της επιδερμίδας

Όταν πρόκειται για την επιδερμίδα, η διατροφή παίζει σημαντικότερο ρόλο από οποιαδήποτε κρέμα ή serum περιποίησης. Με τον ίδιο τρόπο που μερικά τρόφιμα μπορούν να δώσουν λάμψη στο δέρμα, υπάρχουν άλλα που δίνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα προκαλώντας σπυράκια, πρήξιμο και πρόωρη γήρανση.


Αλάτι
Όπως σε όλο το σώμα έτσι και στην επιδερμίδα δημιουργεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα οι σακούλες στα μάτια να γίνονται ακόμα πιο έντονες και το δέρμα να φαίνεται πρησμένο. Επίσης, αυξάνει την πίεση κάτι που επηρεάζει το κολλαγόνο. Επιλέξτε τροφές με χαμηλό νάτριο, ειδικά στις επεξεργασμένες όπως το ψωμί, τα αλλαντικά και τα τυριά.

Κόκκινο κρέας
Περιέχει υψηλά ποσοστά καρνιτίνης, η οποία σε μεγάλες ποσότητες σκληραίνει τα τοιχώματα των αγγείων προκαλώντας πρόωρη γήρανση.

Λευκό ψωμί και ζάχαρη
Μερικοί υδατάνθρακες δεν περιέχουν καμία θρεπτική ουσία όπως αυτοί στο άσπρο ψωμί και μπορούν να προκαλέσουν ακμή και διάσπαση του κολλαγόνου. Αυτοί οι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης προκαλώντας φλεγμονή στον οργανισμό. Όταν τα σάκχαρα εισχωρούν στο αίμα, «αγκιστρώνονται» στις πρωτεΐνες, δημιουργώντας μόρια γλυκοζυλίωσης, τα οποία καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη ενώ απενεργοποιούν τα προστατευτικά αντιοξειδωτικά στοιχεία.

Αλκοόλ
Λειτουργεί αρνητικά λόγω της ιδιότητάς του να αφυδατώνει τον οργανισμό. Καταναλώστε με μέτρο και όταν το κάνετε να εναλλάσσεται με ένα ποτήρι νερό ενδιάμεσα όταν είναι εφικτό.

Τηγανητά
Τα ανθυγιεινά λίπη τους απελευθερώνουν ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας και εκτός των άλλων φράζουν τους πόρους του δέρματος, Αντικαταστήστε τα κακά λίπη με καλά όπως το αβοκάντο και το ελαιόλαδο, που λειτουργούν ευεργετικά για την επιδερμίδα λόγω των λιπαρών οξέων που ευθύνονται για τη ρύθμιση λειτουργίας των κυττάρων μας. Αυτό βοηθάει το δέρμα να διατηρήσει τη διαδικασία μεταφοράς του νερού και των τοξινών, αποβάλλοντας τις τελευταίες, δίνοντας έτσι πιο υγιή επιδερμίδα.

Τι ισχύει για την σοκολάτα;
Για πολλά χρόνια θεωρείτο παράγοντας ακμής, κάτι που δεν ισχύει. Η σοκολάτα από μόνη της δεν πυροδοτεί την ακμή, για παράδειγμα η μαύρη σοκολάτα που περιέχει μικρά επίπεδα σακχάρων όταν καταναλώνεται με μέτρο. Παρόλα αυτά μια διατροφή υψηλή σε σάκχαρα μπορεί να αυξήσει την παραγωγή λιπαρότητας η οποία οδηγεί στην ακμή. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...