Τα Σνακ Που «Καταστρέφουν» Τη Δίαιτα

Προϊόντα που μας προσθέτουν βάρος χωρίς να το γνωρίζουμε.
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν 600 θερμίδες σε σνακ μέσα στην ημέρα, ένας μεγάλος αριθμός εκ των οποίων μπορεί να εμποδίσει την υγιεινή διατροφή και το πρόγραμμα δίαιτάς μας.

Βέβαια, το σημαντικό είναι να καταναλώνουμε σνακ τα οποία είναι υγιεινά, ώστε να μη χαλάμε τη δίαιτά μας.
Δυστυχώς όμως τα σουπερμάρκετ είναι γεμάτα με προϊόντα,τα οποία υποτίθεται ότι είναι κατάλληλα για να χάσουμε βάρος, αλλά το μόνο που κάνουν είναι να μας προσθέτουν βάρος.
Διαβάστε παρακάτω ποια σνακ κάνουν κακό στη σιλουέτα μας…
Γιαούρτι με γεύσεις: Πολλές γυναίκες προτιμούν τα γιαούρτια με φρούτα γιατί είναι πιο γευστικά και σπάνε τη μονοτονία της δίαιτας. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς τα γιαούρτια με γεύσεις/φρούτα περιέχουν αρκετή ζάχαρη, που ισοδυναμεί με 3 μπισκότα.
Λύση: Προτιμήστε να τρώτε σκέτο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και προσθέστε φρούτα της αρεσκείας σας ή λίγο μέλι.
Διαιτητικά κράκερ: Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν πολύ αλάτι (προκαλεί κατακράτηση υγρών) και υποκατάστατα ζάχαρης, οποία δεν βοηθούν στο να χάσετε βάρος. Προτιμήστε να τρώτε μερικούς ανάλατους ξηρούς καρπούς.
Light αναψυκτικά: Τα light αναψυκτικά είναι ίσως χειρότερα από τα κανονικά, διότι εκτός του ότι περιέχουν υποκατάστατα ζάχαρης τα οποία παχαίνουν εξίσου, έχουν βρεθεί στα συστατικά τους ουσίες οι οποίες είναι εξαιρετικά επιβλαβείς για τον οργανισμό.
Ριζογκοφρέτες: Εδώ και καιρό θεωρούνται το απόλυτο διαιτητικό σνακ, καθώς περιέχει λίγες θερμίδες και καθόλου λίπος. Διαφεύγει όμως στους περισσότερους ότι οι γκοφρέτες αυτές περιέχουν συστατικά τα οποία ανεβάζουν τον γλυκαιμικό δείκτη στα ύψη.
Έρευνες έχουν δείξει πως όσο πιο χαμηλός είναι ο γλυκαιμικός δείκτης, από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε, τόσο πιο εύκολα χάνουμε κιλά.
Πηγή: myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...