Τάρτα με γκανάζ σοκολάτας και μπισκότο

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για τη βάση:
  • 250 γρ. μπισκότα βουτύρου (ή digestive κατά προτίμηση)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 15 γρ. ζάχαρη

Υλικά για την Γκανάζ:
  • 430 γρ. κουβερτούρα
  • 170 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 970 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης





Πώς το κάνουμε:

  1. Για την τάρτα, λιώνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει βάζουμε και τη ζάχαρη για να λιώσει και αυτή.
  2. Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
  3. Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα και τη ζάχαρη.
  4. Το μείγμα το βάζουμε στη βάση της τάρτας και το πιέζουμε με την παλάμη μας να πάει παντού.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την γκανάζ.
  6. Αφού λιώσουμε τη σοκολάτα για την γκανάζ θα αλοίψουμε τη βάση μας με ένα πινέλο και θα την ξαναβάλουμε στο ψυγείο να σφίξει ώστε όταν ρίξουμε τη γκανάζ από πάνω να μην φοβηθούμε ότι θα μας φύγει η σοκολάτα κάτω από το μπισκότο.
  7. Για τη γκανάζ, σε μπεν μαρί αφού έχουμε τεμαχίσει τις σοκολάτες τις λιώνουμε.
  8. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα αλλά δεν την αφήνουμε να βράσει.
  9. Αφού έχουμε λιώσει τη σοκολάτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος αλλά σε μικρές δόσεις όχι όλη μαζί.
  10. Για την ολοκλήρωση, αφού ετοιμάσουμε την γκανάζ τη βάζουμε πάνω στην τάρτα.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείου περίπου 8 ώρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από τον Λουκάκο όπου η μόνη μετατροπή που έκανα ήταν στα μπισκότα. Η συνταγή έλεγε 130γρ. μπισκότα (είναι το μισό πακέτο από τα digestive) και 60 γρ. βούτυρο αλλά εγώ την διπλασίασα βάζοντας ολόκληρο το πακέτο γιατι κάνοντας την θεώρησα ότι τα μπισκότα ήταν μικρή ποσότητα σε σχέση με την σοκολάτα που είναι αρκετή.
Για το σερβίρισμά της καλό θα είναι να έχουμε ένα μαχαίρι ζεστό, ώστε να κόβονται όμορφα τα κομμάτια. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε έχοντας ένα μπολ με ζεστό νερό και κάθε φορά που θέλουμε να κόψουμε ένα κομμάτι βουτάμε το μαχαίρι εκεί μέσα και αφού τη σκουπίσουμε με ένα πανί κόβουμε το κομμάτι.
Διακοσμήστε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα και μπισκότο τριμμένο. Εάν θέλουμε το συνοδεύουμε με παγωτό.


syntagespareas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...